Hlavní obsah

Pardubice - Brno 6:3Hokejisté Brna neuspěli ani v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Cetkovský 1 : 0
11. Kolář II 2 : 0
13. Píša 3 : 0
21. Erat 3 : 1
26. Zohorna 4 : 1
35. Dlouhý 4 : 2
42. Kolář II 5 : 2
47. Starý 6 : 2
60. Korhoň 6 : 3

PARDUBICE

Hokejisté Komety Brno se nedočkali prvního vítězství v sezoně ani v 9. kole extraligy, když na ledě Pardubic prohráli 3:6. Eaton si tak spravil chuť po pátečním debaklu v Kladně 0:6, naopak opět poražený nováček zůstává s jediným bodem poslední a na třináctý Litvínov ztrácí už šest bodů. Kometě nepomohla ani podpora věrných fanoušků, jejichž účast v ČEZ Aréně také pomohla k rekordní návštěvě této sezóny 9797 diváků.

Článek

Velký počet fanoušků Brna byl domácím příznivcům rovnocenným soupeřem. Poprvé bouřili už po půl minutě, kdy rozhodčí Fraňo nařídil za faul na Petra Sýkoru trestné střílení pro Pardubice. Zohorna však neuspěl, brankář Hylák jeho záměr v podobě blafáku do bekhendu vystihl.

Z vedení se ale Východočeši radovali v páté minutě, kdy Cetkovský vyřešil brejk dvou na jednoho v oslabení přesnou střelou nad Hylákovu lapačku. I druhý gól do brněnské branky padl při nestandardním počtu hráčů na ledě. Přesilovku po Pucherově vyloučení využil obránce Kolář.

Zakřiknuté Kometě bylo ještě hůře po Píšově gólu o dvě minuty později. Při něm neměl čisté svědomí gólman Hylák, jemuž propadla střela pardubického beka přes lapačku do branky. Nabuzení domácí nadále opanovali hru, o jejich převaze v prvním dějství svědčil poměr střel na branku 10:4.

Do prostřední třetině lépe vstoupili Jihomoravané. Erat po Dopitově přihrávce nejprve z ostřejšího úhlu trefil tyč, aby o pár vteřin propálil brankáře Haška. To probudilo i fanoušky Komety, kteří si žádali další snížení. Útočné výpady Brňanů ale řešila pardubická obrana. Domácí posunul zpátky do tříbrankového vedení Zohorna. Mladý útočník rychle vjel ve 26. minutě do pásma a střelou švihem na lapačku překonal expardubického gólmana v dresu Komety. První asistenci po svém návratu si u tohoto gólu připsal gólman Hašek.

Kometa měla pak šanci ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ale žádnou z nich nevyužila. Až ve 35. minutě se prosadil Dlouhý, čímž doslova nastartoval hostující hokejisty a fanoušky. Vyrovnaná hra však branku nepřinesla, přestože hosté k tomu měli nemálo příležitostí.

Naděje Komety na zvrat pohasly na samém startu třetí dvacetiminutovky. Svým druhým gólem v utkání se totiž hned ve 42. minutě prosadil obránce Kolář. Jeho svižnou ránu Hylák neviděl. Pak se utkání již spíše dohrávalo, diváci se bavili mexickými vlnami, do kterých se sympaticky zapojila i zhruba tisícovka fandů z jihu Moravy. V samotném závěru upravil skóre po rychlém průniku Korhoň, jenž prostřelil brankáře Haška mezi betony.

HC Eaton Pardubice - HC Kometa Brno 6:3 (3:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Cetkovský (Kolář II), 11. Kolář II (Somík), 13. Píša, 26. Zohorna (Cetkovský, Hašek), 42. Kolář II, 47. Starý (Koukal) - 21. Erat (Bičánek, Ovčačík), 35. R. Dlouhý (Bičánek), 60. Korhoň (Procházka, Mojžíš). Rozhodčí: Fraňo, Mikula - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9797.
Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Mocek, Šeda - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Cetkovský, Zohorna, Somík - Klejna, Divíšek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Kometa Brno: Hylák - Bičánek, Ovčačík, Houdek, Zubíček, Mojžíš, Kántor - Erat, Dopita, Ludvík - Vondráček, Vorel, Klimt - J. Svoboda, Pucher, Selingr - Korhoň, R. Procházka, R. Dlouhý - Brabenec. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice