Hlavní obsah

Hokejisty Liberce posílili dva Američané

LIBEREC

Jedenáctý tým extraligové tabulky Bílí Tygři Liberec získal dvě posily ze Spojených států amerických. Třiadvacetiletý obránce Jason DeSantis podepsal smlouvu do konce sezóny, jeho o čtyři roky starší krajan v útoku Dennis Packard má stejný kontrakt, jenž ale může být po měsíci v případě neuspokojivých výkonů ukončen.

Článek

Jak v pondělí uvedl Liberec v tiskové zprávě, pokud se vyřeší včas všechny nutné administrativní náležitosti, měli by být oba hráči připraveni nastoupit již v úterý proti Českým Budějovicím.

DeSantis má za sebou v dresu americké reprezentace start na mistrovství světa hráčů do osmnácti let v Minsku 2004. Poslední dvě sezony strávil v nižší AHL v týmu Philadelphia Phantoms.

Packard je sice rodákem z kanadského St. Catharines, ale od mládí žil v USA a má také americký pas. V roce 2001 ho na draftu získala Tampa Bay, později podepsal smlouvu s Bostonem, ale ani v jeho dresu na NHL nedosáhl. Minulou sezonu strávil střídavě v Utahu v soutěži ECHL a v AHL v Bridgeportu, což je farma New Yorku Islanders.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice