Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 1:5Třinec nezachytil nástup Pardubic a prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. P. Sýkora 0 : 1
8. Jilsson 0 : 2
19. Genoway 0 : 3
22. Koukal 0 : 4
41. Zíb 1 : 4
58. Nakládal 1 : 5

TŘINEC

Třemi góly v úvodní třetině zadělali hokejisté Pardubic na výhru 5:1 v Třinci. Ukončili tím pětizápasovou neporazitelnost Ocelářů a sami se pátého vítězství v řadě dočkali. Východočeši rozhodli vysokou efektivitou, po gólu zaznamenaly obě zámořské posily Genoway s Jillsonem a strůjcem úspěchu byl i gólman Hašek, který tým několikrát podržel. Třinec nezopakoval poslední výkony. Úplně propadl v přesilovkách: jediný gól vsítil Zíb po 242 sekundách početní výhody pět na tři.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic Jiří Cetkovský (vlevo) a Dolby Genoway (druhý zprava) se radují z branky do sítě Tomáše Duby z Třince.

Článek

Pardubice utnuly třineckou sérii skvostnou produktivitou. Náznaky domácího tlaku zašlapaly hned v zárodku: úvodní přesilovku přetavil už v třetí minutě v gól Sýkora dělovkou od modré čáry. Také Třinec pak zatlačil v početní výhodě, ale Peterek rozezvučel jen tyčku.

Hosté vzápětí udeřili podruhé. Americký bek Jillson se teprve při svém druhém startu za Pardubice prosadil švihem z otočky a Východočeši vedli 2:0, aniž by si Duba v domácí brance pořádně osahal puk.

Domácí dnes byli po šňůře úspěchů bez energie a tradiční šťávy. Nešla jim hra do plných ani přesilovky. Poprvé prohospodařili hru v pěti proti třem v 17. minutě, to se před Haškem strhla jen hromadná mela. Legendu mezi tyčemi prověřil až Seman, ale pardubický gólman střelu z brankoviště vyrazil.

Pak se prosadila i druhá zámořská posila Pardubic: Genoway dostal od Rákose puk na brankoviště a také jako Jillson oslavil premiérový zápis v extralize.Čtvrtý gól mohl domácím na cestu do šatny přibalit Sýkora, Duba se však po jeho typickém úniku po křídle prostřelit nedal.

I tak třinecký gólman přepustil ve druhém dějství své místo Hamerlíkovi, kýžený obrat tím ale Oceláři nenastartovali. Kompaktnější soupeř jim toho důraznou obranou moc nepovolil. Když už hosty přečíslili, při chytrém počinu Květoně v 30. minutě Hašek ukázal, že nestárne a bravurně zlikvidoval jak Květoňovu ránu pod břevno, tak dorážky Peterka.

Jak vypadá skutečný zmar, to Oceláři předvedli teprve na přelomu druhé a třetí části. Po vlně pardubických vyloučení hráli dlouhou přesilovku pět na tři, ale s výjimkou nepřesné dorážky Polanského neměli gólovou možnost. Výhodu dvou mužů v poli využili až po čtyřech minutách a dvou sekundách tečovanou střelou Zíba a vidina prvního čistého konta po návratu do extraligy se Haškovi rozplynula.

Vyčerpaní Východočeši po nekonečných minutách v oslabení už v závěru spoléhali hlavně na brejky. V oslabení se utrhl Sýkora, ale Hamerlík jeho nájezd se štěstím kryl. Těsně před koncem však po rychlé kombinaci v přesilovce upravil stav na konečných 5:1 pro hosty Nakládal.

HC Oceláři Třinec - HC Eaton Pardubice 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 41. Zíb (Cartelli, Peterek) - 3. P. Sýkora (Píša), 8. Jillson (Špirko), 19. Genoway (Rákos, Píša), 22. Koukal, 58. Nakládal (Koukal, Zohorna). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 12:13. Využití: 1:2. Diváci: 3954.
Třinec: Duba (21. Hamerlík) - Seman, Malec, Hrabal, Zíb, Lojek, Výtisk, Cartelli, Andersons - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Mičulka, Polák, Tomas - Kanko, Ostřížek, Kútny. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Jillson - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Genoway, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice