Hlavní obsah

V Kladně rozhodla druhá třetina

KLADNO

Kladno v pátém kole Tipsport extraligy nakonec dokráčelo k výhře hladce, ale polovinu zápasu byl výsledek na vážkách. Liberec začal lépe, měl puk častěji na svých holích, ale do vyložených šancí se nedostával.

Článek

Kladno prakticky z jediné příležitosti první část vytěžilo gól. O osudu zápasu se rozhodlo ve druhé třetiny. Nejdříve zkušený Kysela a potom střelecky disponovaný Horna získali tříbrankový náskok a hosté se položili. Čestný úspěch Liberce padl až sedm vteřin před koncem.

Další chmury na čele vyvstaly kladenskému trenéru Müllerovi, jenž k šesti absencím hráčům základního kádru musel přidat v poslední třetině i Malenu a rovněž kapitán Gardoň dohrál jen se sebezapřením. Podle kuloárních zpráv by Kladno mohl naopak posílit Martin Procházka, o jehož působení v klubu by se mělo rozhodnout na začátku příštího týdne.

Vladimír Evan, asistent trenéra Kladna: "V úvodu jsme působili dost křečovitým dojmem, pak se ale tým zvedl. Jen laxnosti v závěru jsme neumožnili Orctovi dochytat zápas s nulou."

Karel Dvořák, asistent trenéra Liberce: "Hrubými chybami v rozehrávce jsme si nechali dát slepené góly. Z nedobrého psychického stavu musíme tým rychle dostat."

Kladno vs. Liberec 6:1
Branky: 10. a 33. Horna, 30. Kysela, 36. Pazourek, 48. M. Hořava, 55. Kalla - 60. Verčík, hlavní rozhodčí Jebavý, vyloučení 7:5, využití 1:0, v oslabení 1:0, 2872 diváků, třetiny 1:0, 3:0, 2:1.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice