Hlavní obsah

Plzeň - Brno 2:1Vlasák rozhodl o výhře Plzně nad Kometou Brno 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Adamský 1 : 0
15. Erat 1 : 1
45. Vlasák 2 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili díky trefě Tomáše Vlasáka ze 45. minuty ve 14. kole extraligy poslední Kometu Brno 2:1. Indiáni navázali po předchozích třech porážkách na úterní vítězství nad Spartou. Nováček extraligy po výhrách nad Libercem a v Karlových Varech tentokrát vyšel naprázdno a ztrácí na třináctý Litvínov už devět bodů.

Článek

Domácí dostali v první desetiminutovce Kometu pod drtivý tlak. Hosté se často osvobozovali pouze za cenu zakázaného uvolnění. Dlouho je držel pozorný gólman Trvaj, který zastavil Adamského teč z bezprostřední blízkosti a v 8. minutě si poradil i s rychlou kombinací Bomersbacka a zakončujícího Straky. O čtyři minuty později získali hosté výhodu přesilové hry, ale paradoxně během ní naopak inkasovali. Bičánek totiž fatálně pokazil rozehrávku a Adamský nadvakrát překonal bezmocného Trvaje.

Kometa se v útočném pásmu pořádně ohřála právě až v pokračující přesilovce, kdy strážce plzeňské branky Salfického prověřil první střelou v utkání Zubíček od modré čáry. V 15. minutě už hosté po nenápadné akci vyrovnali. Erat si vyměnil u pravého mantinelu kotouč s Dopitou, vyjel před branku a dotlačil puk za čáru. Domácím mohl záhy vrátit vedení po individuálním průniku Kracík, Trvaj ale jeho střelu mezi betony zlikvidoval.

Prostřední část zahájili hosté mnohem aktivněji. Po chytré zadovce Puchera zpoza branky musel Salfický včasným rozklekem zastavit střelu Dlouhého. Západočeši reagovali zvýšením důrazu a narušováním rozehrávky Komety hluboko v její obranné třetině. Ve 28. minutě Trvaj jen s obtížemi vyrazil Jeřábkovu ránu z pravého kruhu a proti následné Vlasákově dorážce do poloodkryté branky zasáhl bývalý znojemský gólman zázračně vleže. Za chvíli ho nepřekonal ani po přímočaré akci Bomersback, jenž pálil z mezikruží.

Hosté se snažili hrát bez faulů, přesto Západočechy ve druhé třetině do této výhody dvakrát pustili. Během druhé z nich ve 35. minutě ovšem osamocený Straka v dobré pozici po vybídnutí od Modrého ztroskotal na skvělém Trvajovi. Dvě minuty před koncem druhé třetiny opět zahrozili i hosté, zakončení rozjetého Brabence však narušil hákováním Mezei a Salfický stihl reflexivně zasáhnout. V závěrečné dvacetiminutovce oba týmy vycházely především za zajištěné obrany. Jednogólový náskok získali domácí ve 45. minutě, když podruhé v zápase pykal na trestné lavici hostující bek Houdek a Vlasák pohotově dorazil střelu Bendy.

Hosté reagovali zjednodušením hry. To dokumentoval Procházka rychlým objetím branky, po kterém domácí zachránil od pohromy včasným přesunem k pravé tyčce Salfický. Poté již Západočeši chytře kontrolovali vývoj a navíc se necelé tři minuty před koncem nechal vyloučit Brabenec. V přesilovce vyslal Straka dlouhou přihrávkou do sóla Bomersbacka. Blafák kanadského útočníka ovšem vystihl Trvaj, přesto hosté prohráli podvanácté v sezóně.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Adamský, 45. Vlasák (Bomersback) - 15. Erat (Dopita). Rozhodčí: Hribik, Kubeš - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 5:8, navíc Mezei (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6033.
Plzeň: Salfický - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Benda - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Adamský, Vampola, Tvrdík - Scofield, Kracík, Matějovský - M. Heřman, Jan Kovář, Dvořák. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.
Brno: Trvaj - Richter, Bičánek, Houdek, Zubíček, Novák, Ovčačík - Erat, Dopita, Vorel - Šindel, Huml, Ludvík - Vondráček, Pucher, Dlouhý - J. Svoboda, R. Procházka, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice