Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 4:5Zlín vyhrál v Mladé Boleslavi v prodloužení, rozhodl Nosek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Boháč 1 : 0
5. Galvas 1 : 1
33. Čech 1 : 2
34. Leška 1 : 3
37. Pabiška 2 : 3
43. Král 3 : 3
46. Balaštík 3 : 4
59. Kasík 4 : 4
65. Nosek 4 : 5

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v 15. kole extraligy se Zlínem 4:5 v prodloužení. Domácí si dokázali v závěru základní hrací doby vynutit prodloužení, ale v nastaveném čase rozhodl o výhře hostů v přesilové hře David Nosek. Berani však i přes výhru přišli o vedení v tabulce soutěže.

Článek

Středočeši se doma představili po sérii tří utkání venku a do duelu vstoupili aktivně. A po minutě hry se radovali z vedení. Na přihrávku Bahenského si sjel před branku Boháč a protlačil kotouč do sítě mezi tyčkou a betonem gólmana Sedláčka. Ve třetí minutě putoval na trestnou lavici Sup a jeho prohřešek hosté potrestali sedm vteřin před vypršením trestu. Dokonalou přesilovkovou kombinaci zakončil Galvas do poloprázdné branky domácího Schwarze.

Boleslavským mohl vrátit vedení v polovině úvodního dějství Kasík, ale od modré trefil jen tyč. V závěru třetiny měli ideální příležitost ke vstřelení druhého gólu naopak Zlínští, ale 101 vteřin trvající přesilovku pět na tři nevyužili.

Ve druhé třetině se čekalo na první větší šanci do 27. minuty, kdy domácí Šagát těsně nedokázal usměrnit nahazovaný puk do branky, zato od 33. minuty se děly věci. Na trestnou lavici usedl zlínský Galvas, ale domácí v přesilovce totálně zkolabovali. Nejprve chyboval na útočné modré obránce Kasík a hostující Čech zakončil nabídnuté sólo pod horní tyčku. O minutu později, rovněž ještě v oslabení, se dostal do úniku Leška a také on se nemýlil.

Domácí byli z náhlého stavu 1:3 jako opaření, ale nakonec se dočkali kontaktní branky už ve 37. minutě. V další přesilovce Mladé Boleslavi se tentokrát radovalo mužstvo s větším počtem hráčů na ledě a kotouč zblízka protlačil do sítě Pabiška. Průběžné skóre se už do druhé přestávky nezměnilo, byť se v nervózním závěru třetiny pokoušel o vyrovnání několika dorážkami po sobě Král.

Co se nepovedlo kapitánovi domácích v části druhé, zvládl v té následující. Bahenský byl v nájezdu faulován a rozhodčí nařídil trestní střílení, které proměnil známou Forsbergovou kličkou právě Král. Už ve 46. minutě však hosté vedli 4:3. Při hře čtyři na čtyři se dostali svěřenci trenéra Venery do přečíslení, které zakončil přesnou střelou ke vzdálenější tyči Balaštík.

Kapitán Zlína se mohl prosadit znovu o tři minuty později, kdy domácí znovu chybovali v oslabení, ale nájezd neproměnil. Balaštíka musela v konečném účtování nevyužitá šance mrzet. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby totiž od modré napřáhl Kasík a střelou o tyč srovnal na 4:4.

Zápas tak dospěl do prodloužení a v něm už po 23 vteřinách putoval na trestnou lavici Pabiška. Hosté si vyžádali oddechový čas, ale přesilovku nevyužili. To ovšem netušili, že po vypršení trestu Pabišky usedne na trestnou lavici také Kasík. Druhou přesilovku v prodloužení už ale využili. Rozhodl Nosek.

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 4:5 v prodl. (1:1, 1:2, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Boháč (Bahenský, T. Sýkora), 37. Pabiška (Lehikoinen, Boháč), 43. R. Král z trest. střílení, 59. J. Kasík (Žabka) - 5. Galvas (Balaštík, Leška), 33. M. Čech, 34. Leška (Balaštík), 46. Balaštík (Nosek), 65. Nosek (Leška, Balaštík). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 10:9, navíc Scharz (M. Boleslav) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 3860.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Jiruš, Lehikoinen - Pabiška, R. Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Macho, Šagát, Fabuš - Gajovský, Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Svrček, Linhart, Míka, Bořuta, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, M. Čech. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice