Hlavní obsah

Pinc předvedl skvělý comeback, ve Zlíně vychytal nulu

ZLÍN

Hokejový brankář Marek Pinc si návrat do extraligové branky po sedmi měsících užil a jako čerstvá posila Liberce vychytal čisté konto na ledě Zlína. Třicetiletý účastník mistrovství světa 2007 a 2008 možná ani sám nečekal, jak pohodlně comeback zvládne. Liberec si i díky němu odvezl ze Zlína tři body za výhru 4:0.

Článek

"Odehráli jsme perfektní zápas," zářil spokojený Pinc, který přišel do Liberce v úterý z Vítkovic, kde mu skončila po minulé sezoně smlouva. Dlouho byl bez angažmá, protože v tuzemsku za něj případný zájemce musel zaplatit Vítkovicím tabulkové odstupné údajně ve výši 1,5 miliónu korun.

V dresu Bílých Tygrů, kde už působil i větší část sezóny 2007/08, se uvedl skvěle. Čisté konto ale připisoval Pinc výtečné defenzivní hře spoluhráčů. "Dlouho jsem neviděl tým, který by hrál tak výborně dozadu. Přehráli jsme soupeře ve střední třetině, lepší jsme byli i směrem dopředu. Paráda," liboval si po utkání.

Pinc chytal extraligu naposledy 14. března, kdy v šestém čtvrtfinálovém utkání proti Slavii vystřídal Jakuba Štěpánka. V této sezoně si připsal start v soutěžním utkání už ve středu, kdy v dresu Benátek nad Jizerou naskočil do prvoligového utkání v Ústí nad Labem. Inkasoval jen jednu branku a na povedený výkon navázal i ve Zlíně. "Sám jsem nečekal, že to bude až tak dobré," přiznal.

Liberec se přitom trápil, z posledních osmi zápasů sedmkrát prohrál. Ve Zlíně ale Severočeši dominovali. "Říkali jsme si, že musíme zase začít sbírat body. Postavení v tabulce není dobré, potřebujeme jít nahoru," uvedl Pinc, který pomohl Liberci z předpoledního místa na dvanácté.

Liberec ve Zlíně letos zvítězil už podruhé. Po zářijovém triumfu 4:3 přidal ještě výraznější výhru. "Možná, že kluci si díky tomu víc věřili. Ale v extralize je dnes těžký každý zápas," poznamenal Pinc. "Za posledními výsledky jsme udělali tlustou čáru. Věřím, že to teď bude herně vypadat podobně jako ve Zlíně," dodal gólman s 15 reprezentačními starty na kontě.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice