Hlavní obsah

Vítkovickému Malíkovi pokazil návrat do extraligy obrat Plzně

PLZEŇ

Poprvé od výluky NHL v sezóně 2004/05 se představil v dresu Vítkovic zkušený obránce Marek Malík, ale pocity z návratu do extraligy pokazila držiteli bronzové medaile z olympijských her v Turíně z roku 2006 porážka v Plzni. Lídr extraligy vedl na západě Čech už 3:1, ale nakonec podlehl po obratu 3:4 v prodloužení.

Článek

Premiéra tak 197 centimetrů vysokému bekovi nevyšla úplně podle představ. "Je to velká škoda, že jsme takhle rozehraný zápas nakonec prohráli. Ve třetí třetině jsme zbytečně přestali hrát. Jen jsme sledovali, jak oni kolem nás jezdí," kritizoval hru svého staronového týmu čtyřiatřicetiletý vítkovický odchovanec.

Malík čekal na případné angažmá v zámořské NHL, ale nyní se rozhodl naskočit do extraligy, aby nevypadl z herního tempa. Barvy Vítkovic bude hájit nejméně do začátku listopadu, kdy bude reprezentační přestávka kvůli finskému turnaji Karjala.

"Začátek zápasu jsem měl těžký. Musel jsem se do toho v první třetině dostat. Přece jenom jsem od března nehrál soutěžní zápas a ten žádný trénink nenahradí," řekl Malík, který v uplynulé sezoně působil v Tampě Bay. "Rozehrávka mi docela šla, ale ten správný timing mi zatím chybí," hodnotil svůj výkon člen druhé obrany Vítkovic.

Souboj proti Plzni byl pro Malíka zajímavý také kvůli přítomnosti jeho někdejšího spoluhráče z New Yorku Rangers a dnešnímu tahounovi Západočechů Martinu Strakovi. "Před zápasem jsme se normálně pozdravili. Martin během hry ukázal, jak je stále skvělý hráč, ale já si ho vážím hlavně proto, že je to především ještě lepší člověk. Po zápase jsme si vzájemně popřáli hodně zdraví a hlavně ať nám to jde," váží si přátelství s plzeňskou legendou vítkovický obr Malík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice