Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 3:1Tvrdík dvěma góly režíroval vítězný obrat Plzně nad Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Pabiška 0 : 1
48. Tvrdík 1 : 1
55. Tvrdík 2 : 1
59. Adamský 3 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně se v 18. kole O2 extraligy na svém ledě dlouho trápili a nemohli překonat boleslavskou tvrz, avšak díky dvěma trefám Michala Tvrdíka ve třetí třetině otočili stav na 3:1, přestože do 48. minuty prohrávali po brance Pabišky. Třetí branku domácích vsítil minutu před koncem Adamský. Západočeši si tak připsali ve vyrovnané tabulce důležité tři body.

Článek

Otevřít skóre zápasu mohli hosté již ve 4. minutě, kdy nepříjemně vystřelil Žabka od modré čáry a puk se skutálel jen těsně kolem pravé Salfického tyčky. V 9. minutě měli Plzeňští výhodu přesilové hry pět proti třem, kterou však trestuhodně nevyužili.Do konce dvacetiminutovky si ani jedno z mužstev již vyloženou šanci nevytvořilo.

V páté minutě druhé části si Středočeši museli připadat jako na kolotoči, ale přesilovkový závar gólem za zády Valenta neskončil. Ve 28. minutě tak přišel trest pro domácí, když Salfického nadvakrát překonal u pravé tyčky nikým neatakován Lukáš Pabiška. Domácí nepřestávali třiadvacetiletého brankáře Mladé Boleslavi odstřelovat, avšak Valent byl bezchybný. V úplném závěru mohl srovnat kapitán Straka, ale jeho bekhend jen těsně minul pravou tyčku.

Obléhání Valentovy svatyně pokračovalo i ve třetím dějství, avšak Západočeši dopláceli na bídnou koncovku. Z gólu se nakonec mohli radovat plzeňští fanoušci až ve 48. minutě, kdy dorazil puk za brankovou čáru Michal Tvrdík. Očekávané bílomodré peklo se nekonalo, naopak domácí šli do třech, ovšem Boleslav dvojnásobnou přesilovou hrou pohrdla.

Plzeň trestala v 55. minutě

Trest pro hosty na sebe nenechal dlouho čekat, na začátku 55. minuty po závaru před Valentou poslal druhým gólem v zápase střelou do horní poloviny branky Plzeň poprvé v utkání do vedení Tvrdík. Gólman Středočechů si po zákroku zranil třísla a musel odstoupit, nahradil ho Marek Schwarz. Přestože hosté měli do konce zápasu další přesilovou hru, srovnat skóre se jim nepodařilo a ze západu Čech nakonec odjeli s prázdnou. Definitivní podobu skóre dal minutu před koncem Martin Adamský.

"Dvě třetiny jsme se trápili a nemohli se dostat do hry," žehral kouč domácích Marian Jelínek. "Spokojený naopak jsem s ubraněným oslabením pět na tři," dodal plzeňský lodivod. Jeho protějšek na lavičce Mladé Boleslavi Vladimír Čermák viděl jako klíčový moment zápasu právě neproměněnou dvojnásobnou početní výhodu. "A Plzeň byla také hladovější po vítězství," doplnil Čermák po zápase.

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 48. Tvrdík (Jiří Hanzlík, M. Straka), 55. Tvrdík (M. Straka, Vampola), 59. Adamský (Bomersback, Benák) - 28. Pabiška (R. Král, J. Kasík). Rozhodčí: Souček, Turčan - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 5477.
Plzeň: Salfický - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Benda, Dobrovolný - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Vampola, Kracík, Matějovský - Scofield, Tvrdík, Hvila - Adamský, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.
Mladá Boleslav: Valent (55. Schwarz) - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Němeček - Pabiška, R. Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Bahenský, Gajovský, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice