Hlavní obsah

VIDEO: Kladno se oklepalo po lekci od lídra, odnesla to Slavia

PRAHA

V úterý byli hokejisté Kladna blízko k tomu, aby zaskočili extraligového lídra z Vítkovic, ale i přes vedení 2:0 nakonec zápas prohráli. Podruhé v řadě už takovou chybu neudělali a smlsli si na pražské Slavii, kterou na jejím ledě v O2 Areně vypráskali až překvapivě snadno 6:2. V předehrávce 19. kola si hosté dokázali brzy vypracovat až čtyřbrankový náskok.

Foto: René Volfík, ČTK

Kladenští hráči (v modrém) se radují z gólu na Slavii.

Článek

Zápas se pro Kladno vyvíjel naprosto stejně idylicky jako duel s Vítkovicemi. Bylo odehráno deset minut a Středočeši soupeři stihli nasázet dva góly, jen tentokrát vystřídal Eberleho v roli kanonýra další člen čtvrté kladenské formace Jiří Kuchler. "Nejprve jsem viděl odražený puk a v souboji s obráncem už jsem do toho jen tak plácnul," popsal Sport.cz svůj první zásah Kuchler.

Druhý gól byl pak pro něj doslova lahůdkový. Při přesilové hře prokličkoval mezi dvěma obránci Patera a naservíroval mu puk před zcela odkrytou bránu. "Pavel Patera je pan hokejista. Ty jeho nahrávky jsou prostě geniální. Škoda jen, že my ostatní je někdy zase až tak úplně nechápeme," usmíval se s pokorou Kuchler a blahořečil svého kapitána.

Kladno vedlo o dvě branky a do mysli se hráčům musely vkrádat myšlenky na zápas s Vítkovicemi, který nakonec přes stejné vedení prohráli. "Měli jsme trochu obavy, že se to pokazí jako s Vítkovicemi. Říkali jsme si, že musíme pořád bojovat v útoku a hrát aktivně. Nestáhnout se dozadu, jinak by se nám to mohlo zase vymstít," přitakal Kuchler.

Patera: Jsme jako den a noc

Těm s delší pamětí se navíc vybavil zápas na Slavii před rokem, kdy Kladno vedlo nad sešívanými 5:1 a nakonec prohrálo 5:6. Své o tom ví i Pavel Patera. "I proto jsme se soustředili na to, abysme vyhráli," tvrdil po páteční výhře. Zda to jeho mužstvo nakopne k lepším výkonům, se ale neodvažuje odhadnout.

"Teprve uvidíme, protože my jsme jak den a noc. Jednou zahrajeme výborně a podruhé zase úplně špatně," kroutí hlavou kladenský kapitán a nemá pro daný stav vysvětlení. "Kdybysme věděli, proč to tak je, tak furt vyhráváme,“ zasmál se.

"Já prostě nevím. Máme za sebou hodně zápasů venku, kdy jsme dali jenom jeden gól nebo taky žádnej. Teď nám to tam zase napadalo... Asi byl klíčový začátek, kdy jsme dali rychle góly. A i když pak Slavia dala kontaktní branku, tak jsme přidali další trefu," shrnul Patera poslední zápas.

Bílek asi s otřesem mozku

Jeho tým může po čtvrtku mrzet jen nepříjemné zranění Vítězslava Bílka. Útočník Kladna se po zákroku Kolaříka ve třetí třetině skácel na led a do šatny mu museli pomoct spoluhráči.

Utkání v Praze nedohrál. "Podle prvních zpráv mají lékaři podezření na mírný otřes mozku. Ale ještě je moc brzy, uvidíme," řekl po zápase kladenský asistent Petr Kasík.

Reklama

Související témata: