Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 0:1Vrbata zařídil v nájezdech výhru Mladé Boleslavi v Kladně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Vrbata 0 : 1

KLADNO

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v nedělním 20. kole na ledě Kladna 1:0 po samostatných nájezdech. Brankově nejchudší utkání sezóny rozhodl David Vrbata, který se prosadil jako jediný v rozstřelu. Gólman Marek Schwarz vychytal podruhé v této sezóně čisté konto a znovu se mu to povedlo proti Kladnu.

Článek

Přitom domácí povzbuzeni čtvrtečním vysokým vítězstvím na Slavii začali aktivně. Hned v úvodu mohl Kladno dostat do vedení Horna, ale ztroskotal na gólmanu Schwarzovi. Následně hrály oba týmy několik přesilových her, ale zakončení bylo tristní. Z kladenského celku byla nejaktivnější čtvrtá lajna vedená Stielerem, jenž ve 14. minutě nastřelil horní tyč. Ještě před první přestávkou měl šanci Horna, ale znovu neuspěl na strážci mladoboleslavské svatyně.

Ve druhé dvacetiminutovce měl největší šanci na změnu skóre kladenský Kuchler, ale Schwarz hosty opět podržel. Stejně tak ve 35. minutě, kdy na něj nevyzrál Tomajko a Diviš vzápětí nezamířil přesně. Ani hosté však nezůstali pozadu. Bahenský ovšem nemířil přesně a Královu ideální přihrávku nezúročil Sup.

Na začátku třetí třetiny se připomněl znovu Král. Projel s pukem prakticky celé hřiště a v zakončení mu zabránil až Trončinský pouze za cenu faulu. V samém závěru měli hosté ideální příležitost rozhodnout, když byl Bílek vyloučen na dvě plus dvě minuty, ale početní převahu Mladé Boleslavi zkrátil zbytečným vyloučením Král. Branka pak nepadla ani v následném pětiminutovém prodloužení. Při penaltách byli střelci prvních třech samostatných nájezdů neúspěšní. Nakonec jediným, kdo překonal brankáře Cikánka, jenž vystřídal od druhé třetiny zraněného Kopřivu, byl Vrbata efektním zakončením mezi jeho betony.

HC Geus Okna Kladno - BK Mladá Boleslav 0:1 po sam. nájezdech(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branka: rozhodující sam. nájezd Vrbata. Rozhodčí: Husička, Šír - Vengřín, Gebauer. Vyloučení: 10:7. Diváci: 2758.
Kladno: Kopřiva (21. Cikánek) - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, Trončinský - Diviš, Patera, Tomajko - Bílek, Čurilla, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - od 41. navíc Valský. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Frolo, Jiruš, Lehikoinen - Nouza, Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Vrbata, Gajovský, Handlovský - Fabuš, Šagát, Macho. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: