Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 4:2Hokejisté Pardubic udolali bojující Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kolář 1 : 0
13. P. Sýkora 2 : 0
16. Horna 2 : 1
28. Kameš 2 : 2
50. Koukal 3 : 2
59. Nakládal 4 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 21. kole O2 extraligy Kladno 4:2. Východočeši vedli ve 13. minutě 2:0, ale hosté dokázali do poloviny zápasu vyrovnat. Rozhodující úder pak Kladnu zasadil v polovině 50. minuty Petr Koukal, pojistku tříbodového zisku pro Eaton pak přidal v 59. minutě Jakub Nakládal.

Článek

Oba celky se musely vypořádat s absencemi několika hráčů. Domácí postrádali Haška a Píšu, Kladnu chyběli Kopřiva, Procházka a Čurilla.

Výrazně lépe do utkání vstoupili domácí, kteří už ve třetí minutě otevřeli skóre. Postaral se o to útočník Kolář, který využil zmatku před Cikánkem a bez problémů se prosadil. Pardubičtí měli mírně navrch a podruhé se trefili ve 13. minutě, kdy hráli dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku. To byla šance pro kanonýra Sýkoru, který svou šestnáctou brankou v sezoně získal Eatonu dvougólový náskok.

V 16. minutě se dočkali také Středočeši a bylo to také v početní výhodě. Vyloučení střelce pardubické první branky potrestal 17 vteřin před koncem přesilovky Horna. Hosté po tomto gólu ožili a domácí měli hodně práce s likvidací nebezpečných akcí soupeře. V úvodní třetině přišli Pardubice o útočníka Somíka, který po srážce u hrazení musel se zlomenou čelistí do nemocnice na stomatologii.

Předzápasová slova trenéra Sýkory o kvalitních přesilovkách Kladna se vyplnila ve druhé třetině. Do ní vstoupili aktivněji hosté, kteří větším důrazem získali převahu a ve 28. minutě při další početní výhodě vyrovnali. Obránce Kameš dělovkou od modré nedal Růžičkovi šanci a začínalo se znovu.

Jít do vedení mohli nejdříve domácí, ale přesilovku při vyloučení Kameše sehráli bídně a krátce na to dostali šanci hosté, kteří měli dokonce 39 vteřin výhodu dvou hráčů v poli. Nedokázali ji ale využít a vzápětí se při jednoduché početní výhodě netrefili ani domácí. Pardubičtí ale přece jen měli blíže k opětovnému získání vedení. Ve 40. minutě trefil Sýkora pravou tyčku kladenské branky a pár vteřin před druhou přestávkou se neprosadil ani Starý.

Domácí trenéři udělali korektury ve složení útočných trojic a třetí třetina začala velkým elánem pardubického celku, který měl při Starého akci ve 43. minutě obrovskou příležitost strhnout vedení na svou stranu, ale nepodařilo se. Východočechy poté zbrzdilo přísné vyloučení Divíška, ale Kladno z následné přesilovky také nic nevytěžilo.

Ve 48. minutě zahodil další obrovskou šanci Starý, který netrefil zblízka poodkrytou kladenskou branku. Chvilku na to domácí přesto zaslouženě korunovali svůj velký tlak třetí brankou. Nakládalovu dělovku Cikánek jen vyrazil a dojíždějící Koukal se nemýlil. Hosté se zuby nehty bránili soustavnému náporu Eatonu a jen sporadicky si troufli na rychlý protiútok.

V 53. minutě Starý neproměnil ani slibný brejk a trefil jen Cikánka. Výhru domácích pojistil až v 59. minutě obránce Nakládal a pardubičtí hráči tak prodloužili vítěznou šňůru zápasů na svém ledě na osm.

HC Eaton Pardubice - HC Geus Okna Kladno 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Kolář I (Rákos), 13. P. Sýkora (Cetkovský), 50. Koukal (Kolář I, Nakládal), 59. Nakládal (Starý, Havíř) - 16. Horna (Kalla, Mudroch), 28. Kameš (Patera, Bělohlav). Rozhodčí: R. Svoboda, Šír - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7, navíc F. Kaberle 10 min. a Horna (oba Kladno) do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 9325.
Pardubice: M. Růžička - Jillson, Kočí, Nakládal, Havíř, Mocek, Kolář II, M. Drtina - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Genoway, Somík - Kolář I, Divíšek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, Trončinský - Frolík, Patera, Tomajko - Valský, Bělohlav, Diviš - Horna, Kalla, Bílek - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice