Hlavní obsah

Hokejista Varaďa zahájil v Brně porážkou

LIBEREC

Debut s těsnou porážkou 1:2 si v úterý odbyl v dresu brněnské Komety hokejový útočník Václav Varaďa při extraligové předehrávce v Liberci. „Chtěli jsme vydřít aspoň bod, ale bohužel jsme neudrželi nerozhodné skóre až do konce třetí třetiny. Mohlo to pro nás skončit lépe. Za stavu 1:1 jsme se zbytečně zatáhli do obrany. Přestali jsme forčekovat a čekali jsme vzadu,“ pokrčil rameny protřelý forvard.

Článek

„Hrálo se mi celkem dobře a myslím, že jsme si vytvořili i nějaké šance. Škoda toho výsledku,“ říkal Varaďa, který byl v poslední minutě vyloučen za zdržování hry. „Puk se motal ve vzduchu, otáčel jsem se a plácl jsem do něj tak, že vyletěl ven z ledu,“ popsal útočník, který si zvyká na nové prostředí.

„Jsem odhodlán odevzdat týmu všechno a přechod z prvních Vítkovic do posledního celku tabulky jako velký krok zpět neberu. V Ostravě jsem byl postaven před hotovou věc, že musím odejít a neměl jsem jiné východisko. Pro mě je Brno další štace a jsem v klubu rád. Chtěl bych, aby tady za mnou něco zůstalo. Nepřišel jsem pro to, abych dával dva nebo tři góly za zápas. Spíš se snažím mužstvo zvednout a nabudit. Hlavní slovo ale budou mít trenéři,“ tvrdil Varaďa.

Vítěznou branku Liberce vstřelil čtyři minuty před koncem útočník Václav Nedorost. „Spíš se nám hraje lépe proti celkům z popředí tabulky, než proti defenzivním soupeřům. Kometa dobře bránila a měli jsme s ní problémy. Dlouho jsme se nemohli prosadit, Trvaj chytal výborně. Nakonec rozhodla moje šťastná dorážka do prázdné branky. Byla to náhoda, že se kotouč ke mně odrazil a nebylo těžké poslat ho do sítě,“ líčil liberecký  hokejista.

Po nedávné operaci kolena překvapivě nastoupil kapitán Severočechů Petr Nedvěd. „I mě to překvapilo. Ale doktor Váchal udělal vynikající práci. První dva dny po operaci jsem se necítil dobře a s návratem pro zápas s Brnem jsem vůbec nepočítal. Ale pak přišel docela rychlý zlom a koleno se dalo do pořádku. Díky tomu jsem mohl začít trénovat,“ vysvětlil zkušený centr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice