Hlavní obsah

Hynek dovedl při premiéře Vary k výhře nad Budějovicemi

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 23. kole extraligy České Budějovice 5:2 a připsali si čtvrtou domácí "tříbodovou" výhru v sezóně. Ze souboje nedávných trenérských kolegů na střídačce pražské Sparty tak vyšel vítězně Pavel Hynek. František Výborný začal své angažmá v Českých Budějovicích porážkou. Energie vstřelila tři branky v přesilových hrách.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Pavel Hynek na lavičce Karlových Varů

Článek
Fotogalerie

Jihočeši v pátek usnadnili domácím vstup do utkání nedisciplinovaností. Již po 41 vteřinách byl vyloučen Snopek, kterého rychle následoval za zdržování hry Macháček a Energie hrála dlouhou přesilovku pět na tři, kterou využila. Němcovu střelu dorazil za Turkova záda Skuhravý. Více však domácí z úvodních početních výhod nevytěžili. Když ve 12. minutě trefil Pech jen tyč, prosadili se hosté. V 15. minutě vyrovnal Květoň.

Solidně zaplněná KV Arena poté sledovala vyrovnanou bitvu, přičemž kvalita hry odpovídala postavení obou celků v tabulce. Vedení na stranu domácích mohl strhnout po přečíslení dva na jednoho Kuběna, Turka však nepřekonal. To se podařilo až ve 23. minutě pohotově dorážejícímu Hluchému, jenž po jedenácti vteřinách ukončil přesilovku Západočechů. Asistenci si opět připsal Němec.

Českobudějovičtí mohli vyrovnat v krátké osmnáctivteřinové dvojnásobné početní výhodě, ale nepodařilo se jim to a naopak sami potřetí inkasovali. Z úhlu se pod horní tyčku trefil Kuběna. Střelecky se však dařilo i Květonovi, což dokázal ve 37. minutě, kdy podruhé překonal Mensatora a snížil na 2:3.

Na začátku třetí části domácí udeřili dvakrát v rychlém sledu a definitivně rozhodli o zisku tří bodů. Nejprve Pletka v pádu využil třetí přesilovku a poté se podruhé v zápase prosadil Kuběna, jenž v letu tečoval Zaťovičovu střelu. Zbytek utkání se dohrál prakticky jen z povinnosti.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Skuhravý (Němec, Tribuncovs), 23. Hluchý (Němec), 32. Kuběna (Dej), 43. Pletka (Němec), 44. Kuběna (Zaťovič) - 15. L. Květoň (Mikeska), 37. L. Květoň (Mikeska). Rozhodčí: Turčan, Souček - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 8:11. Využití: 3:0. Diváci: 4749.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Tribuncovs, Dobroň, Hájek, Mucha, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Hluchý, Pech, Pletka - Kuběna, Dej, Zaťovič. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Gřegořek, Snopek, Melichar, L. Poživil, Macháček, S. Hudec - Micka, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Hřebejk - Kotrla, Mertl, Sailer. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice