Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 3:4Pardubice předvedly ve Vítkovicích veletoč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Krenželok 1 : 0
8. Sičák 2 : 0
21. Svačina 3 : 0
23. Kočí 3 : 1
25. Jillson 3 : 2
60. Somík 3 : 3
65. Koukal 3 : 4

OSTRAVA

Pardubice prohrávaly na vítkovickém ledě ve 21. minutě 0:3. Nakonec si odvezly dva body, když uspěly v samostatných nájezdech. Přitom na začátku 60. minuty ještě prohrávaly. V čase 59:20 využili Východočeši početní převahu šesti proti čtyřem, když na trestné lavici pykal domácí Štefanka a hned od počátku přesilovky vsadili na hru bez brankáře.

Článek

„Trenéři moc svolní k tomu nebyli, ale my jsme je přemluvili,“ prozradil Tomáš Divíšek, jenž měl úkol vyhrávat bully a tím udržet puk v útočné třetině.

Pardubický útočník sehrál důležitou roli ještě v samostatných nájezdech. Domácí Kvapil a Vrána proti Koutskému neuspěli, zato Koukal proti Šindelářovi ano a po něm i Divíšek, který se k exekuci vehementně hlásil. „Trenéři mi moc nevěřili a já se jim nedivím, protože penalty byly mojí slabou stránkou. Já si však tentokrát hodně věřil,“ usmíval se Divíšek.

„Vedení 3:0 je ošidné,“ zamyslel se nad veletočem. „Spadnou vám do brány jedna dvě brambory a najednou je všechno jinak. Nám ohromně pomohly dvě využité přesilovky ve druhé třetině,“ zdůraznil a omlouval mladého brankáře Landsmanna, který předtím inkasoval třikrát. „Landy chytal první extraligový zápas a my jsme mu vůbec nepomohli. Přitom je šikovný, na tréninku hodně dobrý. Po špatné třetí brance ho vystřídal Koudy a podržel nás.“

Vítkovický trenér Alois Hadamczik měl po zápase na některé hráče vztek. „Z pěti faulů uděláme čtyři holí. Takové, jaké předvedli Treille, Vrána a na konci Štefanka, jsou trestuhodné a my jsme za ně potrestáni byli.“

HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice 3:4 po SN (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 3. Krenželok (Kuboš), 8. Sičák (Kuboš, Krenželok), 21. Svačina (Vrána, Voráček) - 23. Kočí (Divíšek), 25. Jillson (Divíšek, Somík), 60. Somík (Píša), rozhodující nájezd Koukal. Rozhodčí: Fraňo, Svoboda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:3. Diváci: 6843.
Vítkovice: Šindelář (na nájezdy Vošvrda) - Jurečka, Voráček, Sičák, Trnka, Kuboš, Rehák - Klimek, Burger, Hubáček - Ujčík, Vrána (41. R. Hruška), Svačina - Treille, Štefanka, Krenželok - Strapáč, Roman, Kvapil. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Pardubice: Landsman (21. Koutský) - Jillson, Kočí, Nakládal, Kolář II, Píša, MacKenzie, Havíř - P. Sýkora, Divíšek, Somík - Kolář I, Koukal, Zohorna - Cetkovský, Špirko, Buchtele - Pineault, Kousal, Rákos - od 21. min. navíc M. Drtina. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice