Hlavní obsah

Vítkovice stáhly náskok vedoucího Zlína, Budějovice obraly Pardubice

PRAHA

Tři utkání nabídl úterní program nejvyšší hokejové soutěže. V dohrávce 7. kola mezi Pardubicemi a Českými Budějovicemi se z vítězství 4:2 radovali hosté, ve dvou předehrávkách 26. kola pro změnu kralovali domácí. Sparta na domácím ledě vymazala dvoubrankový náskok Plzně a nakonec si zajistila bod navíc výhrou 3:2 po samostatných nájezdech a Vítkovice po výhře 3:1 obraly o body vedoucí Zlín.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Linhart ze Zlína (vlevo) bojuje o puk s Ondřejem Romanem z Vítkovic.

Článek

Zlín si mohl v případě vítězství na severu Moravy vybudovat již sedmibodový náskok, jeho naděje ale začala vadnout již v první třetině. V 10. minutě totiž zajistil vedení domácích Ujčík a po polovině zápasu narostlo manko lídra na dvě branky, když se prosadil Štefanka. Hosté sice dokázali v úvodu třetí části snížit zásluhou Důrase, osm minut před koncem ale určil konečnou podobu vítězství domácích Jurečka. Vítkovice tak poskočily na druhé místo tabulky a na Zlín ztrácejí jen dva body.

Na ledě Sparty vykročili do utkání šťastněji Plzeňští a po první třetině vedli díky Vampolovi s Vostřákem už o dvě branky. V prostřední části se ale domácí probudili a po trefách Výborného a Broše vyrovnali. O vítězi nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž vystřelil Spartě bod navíc kapitán Výborný. Pražané tak zvítězili v pátém utkání za sebou pod vedením nové trenérské dvojice David Volek, Miloš Holaň.

V Pardubicích domácí po celý zápas dotahovali a nakonec se museli smířit s porážkou. Budějovičtí vedli od 10. minuty brankou Melichara, na níž Východočeši odpověděli ještě v první třetině trefou Zohorny. V závěru druhé části zařídil vedení hostů Gřegořek, domácí ale v úvodu třetí třetiny opět srovnali krok. Rozhodnutí padlo v samém závěru utkání. Nejprve zařídil jednobrankový náskok Budějovic Květoň a vzápětí potvrdil zisk tří bodů Melichárek.

Hokejová O2 extraliga
Dohrávka 7. kola
Pardubice - České Budějovice 2:4on-line
Branky: 15. Zohorna, 47. Kousal - 10. Melichar, 40. Gřegořek, 59. Květoň, 60. Melichárek.
Předehrávky 26. kola
Sparta Praha - Plzeň 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 29. Výborný, 37. Broš, rozhodující nájezd Výborný - 7. Vampola, 17. Vostřák.
Vítkovice - Zlín 3:1on-line
Branka: 11. Ujčík, 35. Štefanka, 53. Jurečka - 43. Důras.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice