Hlavní obsah

Záhadný gól v prodloužení. Třinec slaví, Slavia se rozčiluje

PRAHA

Zmatky, nejasnosti a rozvířené vášně provázely závěr zápasu hokejové extraligy mezi Slavií a třineckými Oceláři. Ve čtvrté minutě nastaveného času pálí od modré Bonk a jeho pokus se odráží od horní tyčky zpátky do hry. K volnému puku nejrychleji dojíždí David Květoň a vrací jej do branky. Jasný gól, zdálo by se. Problémem ovšem je, že ještě před pukem se za brankovou čáru dostal třinecký Josef Hrabal.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

David Květoň z Třince střílí rozhodující branku gólmanovi Slavie Robertovi Slipčenkovi.

Článek

Rozhodčí se okamžitě odebrali za kolegou u videa, kde zhruba pět minut probíhala porada, zda byla branka regulérní. Vše rozsoudil až okamžik, kdy sudí ukázal do středového kruhu na znamení gólu. K překvapení slavistů. „Věřil jsem, že to gól nebude, protože Hrabal byl evidentně za mnou v brance. Navíc mě rozhodil, takže jsem ani nevěděl, kde je puk,“ podivoval se nad verdiktem mužů v pruhovaném gólman Pražanů Robert Slipčenko.

Že byl za brankovou čarou dávno před tím, než za ni doputoval samotný puk, nepopíral ani samotný Josef Hrabal. „Když se puk odrazil před bránu, dávno už jsem ležel v bráně,“ přikyvoval obránce ale hned vysvětloval, proč tomu tak bylo. „Byl tam na mě faul, takže rozhodčí nejspíš usoudil, že to nebyla moje chyba,“ domníval se Hrabal.

A jeho tvrzení potvrdili i rozhodčí po poradě s videem. Branku totiž uznali proto, že Hrabala do branky natlačil slávistický obránce Kadlec. „Rozhodčí mi říkal, že puk se odrazil od břevna a náš obránce potom natlačil do branky toho třineckého. A pak padl gól. Proto se prý branka uznává,“ tlumočil verdikt arbitrů brankář Slipčenko.

Slipčenko slyšel hvizd rozhodčího

Ten navíc do celé situace vnáší další otazník. „Hlavně jsem slyšel, jak rozhodčí zapískal ještě před tím, než puk skončil v bráně. Stoprocentně jsem si tím jistý,“ dušoval se slávistický muž s maskou. Svůj pohled, odlišný od všech ostatních, pak přidal i David Květoň. „Už jsem myslel, že jako gól uznají střelu Radka Bonka, protože puk vydal takový divný zvuk. Myslel jsem, že se odrazil od zadního oblouku.“ Soudě podle záběrů se ovšem Bonkova střela opravdu odrazila od horní tyčky...

Aby toho nebylo málo, do spletité situace sami přispěli i sudí a videorozhodčí. Po pětiminutovém zkoumání všech záběrů ohlásili jako autora gólu Hrabala, který se přitom kotouče v mele před brankou vůbec nedotkl. I proto se slávisté, stejně jako část fanoušků, cítili ukřivděni. „Já jsem se puku skutečně ani nedotkl,“ přiznal Hrabal.

Celá situace se vyřešila až tím, že samotní třinečtí hokejisté mezi sebou zavzpomínali, jak celá situace probíhala, a pak časoměřičům sami nahlásili správné údaje. Pokud podobné dohady nastávají i při hlášení druhých asistencí u gólů, vše asi není v pořádku. Sudí navíc po poradě s videem měli spoustu času na to, aby úspěšného střelce sami dešifrovali. Vše tak výstižně shrnul úspěšný střelec Květoň. „Tohle jsem nikdy v životě nezažil.“

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice