Hlavní obsah

Hokejová Kometa Brno opět mění trenéra, Pazourek odstoupil

BRNO

Hokejová Kometa Brno podruhé v sezóně mění trenéra. Poslední tým extraligy opouští Pavel Pazourek, který ve středu na vlastní žádost odstoupil. Mužstvo zatím povede asistent Mojmír Trličík. Důvodem Pazourkova rozhodnutí byla snaha dát týmu nový impulz, jeho nástupce bude vedení Komety podle majoritního vlastníka klubu Libora Zábranského nyní hledat.

Foto: René Volfík, ČTK

Fanoušci hokejistů Komety Brno

Článek

"Pan Pazourek se rozhodl k tomuto kroku během noci na středu. Ráno přišel a oznámil, že nechce pokračovat. Odešel na vlastní žádost," uvedl na oficiálních klubových stránkách klubu sportovní manažer Komety Jaroslav Medlík. "Důvody jsou jasné: týmu se nedaří, trenér měl pocit, že už mu nemá víc co dát. Že vyčerpal všechny možnosti," konstatuje Medlík.

Kometa prohrála v úterý s Plzní 2:4 a během utkání nespokojení diváci skandovali "Pazourek ven". Přitom na pozápasové tiskové konferenci kouč ještě tvrdil, že nemá ve zvyku sám odstupovat. Nakonec ale názor změnil. "I když jsme v tabulce poslední, tak je pořád o co hrát. A někdo nový může dát týmu další impulz, který přináší každá změna. A také šance, že se nový trenér trefí do naturelu hráčů," řekl ČTK.

Šestapadesátiletý kouč převzal extraligového nováčka po čtvrtém kole místo odvolaného Vladimíra Kýhose. Kometa se ale i nadále potácela v mizerných výkonech a po polovině základní části extraligy ztrácí na předposlední Kladno už jedenáct bodů. Pazourek by rád v klubu dál působil v jiné funkci, zatím ale svou budoucnost s vedením neřešil.

V Brně se jedná už o třetí trenérský odchod. V polovině listopadu opustil tým na vlastní žádost asistent Václav Baďouček. A místo něj přišel Mojmír Trličík. "O případném doplnění trenérské dvojice se budeme bavít ve čtvrtek," dodal Medlík, "osobně si ale myslím, že k pátečnímu zápasu do Litvínova odjede s týmem jen Mojmír Trličík," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice