Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 3:4Plzeň se výhrou ve Vítkovicích dotáhla na první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Heřman 0 : 1
16. Kvapil 1 : 1
21. Vostřák 1 : 2
25. Adamský 1 : 3
29. Svačina 2 : 3
37. Modrý 2 : 4
49. Klimek 3 : 4

OSTRAVA

Hokejisté Plzně vyhráli ve Vítkovicích 4:3 a bodově dostihli svého soupeře na čele extraligové tabulky. Západočeši v úvodních dvou třetinách domácí celek herně i střelecky převálcovali a získali v nich rozhodující náskok. Vítkovice v závěru snížily, ale na víc neměly a po čtyřech vítězstvích prohrály.

Článek

Na souboj prvního se čtvrtým celkem extraligy to nevypadalo ani omylem. Domácí si se zvýšenou opatrností hleděli elitní formace plzeňského lídra Straky, jenže o to více jim zatápěly ostatní řady soupeře. Plzeň domácí v první části až nečekaně převyšovala.

Štěpánek se nestačil ohánět, ale Západočeši z výrazné střelecké převahy vytěžili jedinou trefu. Ve 14. minutě se Benákova rána odrazila od brusle vítkovického beka Voráčka na hůl dojíždějícího Heřmana, který neomylně zavěsil. Další možnost na sebe nedala dlouho čekat. Po vhazování se kotouč odrazil k Vlasákovi, který však zblízka zamířil do Štěpánka.

Vítkovice v první dvacetiminutovce zaujaly pouze produktivitou. Z první větší možnosti dosáhly vyrovnání, když v přesilovce puk kolem pravého betonu ležícího brankáře Francouze zasunul Kvapil.

Plzeň to ale nerozhodilo. Její tlak měl ve druhém dějství místy až drtivou sílu a vedoucí celek soutěže odsoudila do role učedníka. Už po 38 sekundách prostřelil Štěpánka špatně pokrytý Vostřák. Sólo pak promarnil Straka, vzápětí se však váhající vítkovickou obranou po pravém křídle protáhl Adamský a pod Štěpánkovou vyrážečkou zavěsil potřetí.

Domácí byli proti lehkonohým a důrazným hostům úplně bezradní. Přesto je do zápasu vrátil Svačina, který po ojedinělé akci ve 29. minutě prostřelil Francouze. Rozložení sil se tím však nezměnilo. Ostravané často na dlouhé sekundy úpěli uzamčeni ve vlastním pásmu, pasivně sledovali plzeňské víření a sprchu střel na Štěpánka. Ten se překonával, ale na bombu Modrého v 37. minutě i vinou zakrytého výhledu nezareagoval. I poměr ran na branku byl výmluvný: 14:40.

Až v závěru se hra vyrovnala a Vítkovice dokonce zadělaly na drama, když Klimek zblízka dorazil Burgerovu střelu. Vostřák vzápětí trefil jenom tyčku, ale díky špatnému střídání domácích se Plzeň nemusela bát závěrečného tlaku a tři body si pohlídala v přesilovce.

HC Vítkovice Steel - HC Plzeň 1929 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Kvapil (Sičák, Burger), 29. Svačina (Stehlík, Klimek), 49. Klimek (Burger) - 14. Heřman (Benák), 21. Vostřák (Straka, Vlasák), 25. Adamský (Hvila), 37. Modrý (Jan Kovář, Stránský). Rozhodčí: Hradil, Jebavý - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3991.
Vítkovice: Štěpánek - Kuboš, Stehlík, Jurečka, Trnka, Sičák, Voráček, od 25. navíc Rehák - Treille, Štefanka, Hubáček - Klimek, Burger, Kvapil - Ujčík, Vrána, Svačina - R. Hruška, Roman, Strapáč. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Plzeň: Francouz - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O'Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Jan Kovář, Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice