Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 3:2Vítkovice se trápily s Kladnem, ale dvěma góly je spasil Hruška

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Branda 0 : 1
14. Jurečka 1 : 1
16. Šinágl 1 : 2
33. Hruška 2 : 2
41. Hruška 3 : 2

OSTRAVA

Dvěma góly Radima Hrušky otočili hokejisté Vítkovic nepříznivý vývoj souboje s Kladnem a vítězstvím 3:2 si v předehrávce 31. kola extraligy upevnili vedení v tabulce. Výkonem tým trenéra Aloise Hadamczika nepřesvědčil, proti nevýraznému soupeři však využil dvě přesilovky a i potřetí v sezoně Středočechy porazil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Lukáš Klímek z Vítkovic (vpravo) se raduje z branky do sítě Miroslava Kopřivy z Kladna.

Článek

Snaha Vítkovic o počáteční nápor vyšuměla do prázdna. Tristním efektem byla šance Štefanky, který v páté minutě trefil klečícího Kopřivu do prsou. Zato Kladnu vyšla v první třetině dokonale sázka na rychlé kontry. Pozice Brandy nebyla v 11. minutě gólová, jeho rána od pravého mantinelu však Štepánkovi přes rameno překvapivě přepadla do branky.

K rychlému vyrovnání domácí využili úvodní přesilovku. Minutu neúčelně kombinovali v útočném pásmu, přesto si hned první Jurečkova rána z pravého kruhu našla cestu do sítě. Středočechům však brzy navrátil náskok Šinágl, který na brankovišti doklepl vyraženou střelu Valského.

Žádné zmrtvýchvstání Vítkovic se ve druhé části nekonalo, zarputilostí si však přece vynutily převahu. Hadamczikův tým zjednodušil hru, více střílel. Klimek se prodral sám před Kopřivu, v rozhodujícím okamžiku mu však při střele zablokoval hůl Frolík. Stále více byla svým pohybem cítit Vránova čtvrtá řada, ale vyrovnal Hruška, kterému puk do druhé vlny nezištně předložil Kvapil.

Hruška se po nevýrazném období střelecky probral v pravý čas. Druhým gólem otočil v početní převaze skóre po 40 sekundách třetí části, když už předtím lapil Kopřiva vyloženou možnost Ujčíkovi.

Kladno v závěru nesložilo zbraně. Byť si nevytvořilo velký tlak, šance mělo. Eberleho střelu z mezikruží ovšem vyrazil Štěpánek a sedm minut před koncem položenou holí v poloodkryté brance sebral radost z vyrovnání Valskému. Nakonec se hosté odhodlali i k power play, ale branku Vítkovic už přímou střelou neohrozili.

Předehrávka 31. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Geus Okna Kladno 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky nahrávky: 14. Jurečka (Burger, Sičák), 33. R. Hruška (Kvapil, Ujčík), 41. R. Hruška (Ujčík, Kvapil) - 11. Branda (F. Kaberle, Trončinský), 16. Šinágl (Valský). Rozhodčí: Šindler, Zubzanda - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 3702.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Trnka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Roman, Vrána, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Kladno: Kopřiva - Trončinský, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Mudroch, Šmach, D. Růžička - Branda, Bělohlav, M. Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Šinágl, Valský. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice