Hlavní obsah

Č.Budějovice - Karlovy Vary 4:0České Budějovice si poradily s Karlovými Vary, Turek opět neinkasoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Vak 1 : 0
33. Gulaš 2 : 0
43. Micka 3 : 0
51. Vak 4 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v předehrávce 36. kola extraligy nad Karlovými Vary 4:0 a gólman Roman Turek udržel počtvrté z posledních pěti zápasů čisté konto. Mountfield tak vyhrál popáté za sebou, přičemž při této sérii inkasoval jediný gól. Tři body za dvě branky a jednu asistenci si připsal útočník Tomáš Vak. Úřadující mistr naopak nenavázal na předchozí dvě výhry a nevylepšil své postavení na 11. místě tabulky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se se svým koučem a bývalým trenérem Sparty Františkem Výborným radují z gólu.

Článek

Při vyloučení Micky v úvodu zápasu měl střeleckou příležitost hostující kapitán Skuhravý, ale od té chvíle se před oběma brankami dlouhé minuty nic zajímavého nedělo. Až téměř v polovině prvního dějství při hře čtyři na čtyři domácí kapitán Sailer opakovaně ohrožoval Sáblíka v karlovarské kleci.

Na protější straně se naopak po střele Němce od modré čáry pokoušel dorážet Zucker. Tentýž hráč ale brzy nato usedl na trestnou lavici a Jihočeši vytvořili v útočném pásmu drtivý zámek. Gřegořkovu ránu od modré tečoval Veselý vedle branky, následně ale Vak napřáhl na pravém kruhu a zařídil domácím vedení. V závěru třetiny vyvinuli tlak rovněž hosté, ale Melenovský zblízka Turka neprostřelil.

Hned po první obrátce se před Turkem objevili Kristek s Melenovským, ale dobíhající trest Melichara nepotrestali. Vzápětí získali početní převahu domácí, ale Gřegořkova teč ani Snopkova bomba od modré nenašly cíl. V dalším průběhu se Skuhravý probil do těsné blízkosti českobudějovické klece, nebyl však úspěšný stejně jako na opačné straně kluziště střílející Tůma a Kotrla.

Při vyloučení Brňáka předvedli domácí několik vtipných kombinací, jenže změny skóre se diváci nedočkali. Ta přišla až ve 33. minutě, kdy Gulaš z levého rohu nahazoval před branku a bránící Skladaný nechtěně bruslí přesměroval kotouč za Sáblíkova záda. Další gól se snažil přidat po samostatné akci Šimánek, jeho bekhendový pokus se však neujal. Korigovat stav mohli rovněž Kumstát a z dorážky Skuhravý, ani jim ale štěstí nepřálo.

Na začátku závěrečného dějství měl v přesilovce jedinečnou příležitost ke skórování Sailer, ale Sáblíkovy betony byly rychlejší. Záhy se Jihočeši přesto radovali, když Vak po Sáblíkově levici vyhrál buly, posunul kotouč Mickovi a ten bez přípravy pojistil vedení. Byl to jeho první zásah v českobudějovickém dresu. Hosté se nevzdávali, Pletka a po něm Hluchý prověřili Turkovu pozornost, ale zatímco gólman Budějovic ve zkoušce obstál, jeho protějšek nestačil reagovat na Vakovu střelu z otočky. Po přihrávce Micky od zadního mantinelu mohl Vak zkompletovat hattrick, ale za ovací publika ve stoje se skóre již nezměnilo.

Předehrávka 36. kola hokejové extraligy:
HC Mountfield České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Vak (Gřegořek, Ptáček), 33. Gulaš (L. Květoň), 43. Micka (Vak), 51. Vak (Melichar). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6, navíc Snopek (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3975.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Micka, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Tribuncovs, Dobroň, Čutta, Mucha, Parýzek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Pletka - Melenovský, Kristek, Zaťovič - Zucker, Kuběna, Skladaný. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: