Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 6:2Mistr z Karlových Varů smetl Litvínov šesti góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Zaťovič 1 : 0
18. O. Němec 2 : 0
20. Majdan 2 : 1
29. O. Němec 3 : 1
36. Hluchý 4 : 1
37. Zaťovič 5 : 1
39. Švarný 5 : 2
43. Košťál 6 : 2

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů si v předehrávce 35. kola O2 extraligy poradili doma hladce s Litvínovem 6:2. O zisku třech bodů rozhodli Západočeši ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:1. Dvěma brankami a jednou přihrávkou se pod výhru podepsal obránce Ondřej Němec, dva góly přidal Zaťovič. Obhájce titulu tak přeskočil svého soupeře na jedenáctou příčku průběžné tabulky základní části.

Článek

Úvod podkrušnohorského derby patřil hostům a jmenovitě kapitánu Reichlovi, který v probíhající čtvrté minutě hned třikrát ostře vyzkoušel Mensatora v domácí brance. Do vedení však šli v polovině 13. minuty domácí po akci Zaťoviče. Útočník Západočechů se v signalizované výhodě pokoušel najít tísněného Zuckera, sám objel hostující klec a puk se mu vzápětí vynořil u druhé tyčky jako na stříbrném podnose.

Krátce nato hráli hosté více než půl minuty v pěti proti třem, ale bez efektu. Přesně po 18 odehraných minutách se naopak po pouhých deseti vteřinách klasické přesilovky prosadil Němec a zvýšil na 2:0. Hříšník této chvíle Majdan však stihl také v početní výhodě svou chybu brzy napravit, když se k němu během vyloučení Pletky na dvě plus dvě minuty odrazil kotouč a slovenskému forvardovi stačilo trefit prázdnou branku.

Hodně bohaté na události bylo druhé dějství. V polovině 26. minuty hrál Litvínov dlouhých 70 sekund pět na tři, se skvělým Mensatorem si však neporadil. Jen krátce poté, co se první z hříšníků Němec vrátil do hry, se však proti pravidlům provinil i Dobroň a Severočeši pokračovali ve hře pět na tři dalších 38 sekund. Energie ovšem horkou chvilku přežila bez úhony.

Němec procedil puk do branky

Vzápětí navíc putoval za katr Majdan, hrálo se čtyři na čtyři a Němec po pěti vteřinách procedil střelou zápěstím od modré čáry puk do branky hostí potřetí. Franěk se v tu chvíli musel pod maskou hodně červenat. Navíc za okamžik fauloval Punčochář a Karlovarští hráli přes minutu a půl v pěti proti třem. Jejich zakončení však chyběla jednoduchost. Ve 35. minutě mohl snížit aktivní Majdan, na Mensatora ale nevyzrál.

Naopak na druhé straně zkusil štěstí jednoruč Hluchý, Franěk puk vyrazil, ale dojíždějící Vopat ho fotbalovou "placírkou" nechtěně poslal za jeho záda. Když o 44 sekund později upláchl hostující obraně Zaťovič a zvýšil na 5:1, zdálo se být definitivně rozhodnuto. Franěk přepustil své místo náhradníkovi Hüblovi. Ve 39. minutě sice ještě snížil ranou od modré čáry v přesilovce Švarný, ale to bylo ze strany Litvínova vše.

Na tříbodovém zisku pro domácí už nic nezměnila ani třetí třetina, v níž naopak ještě navýšil rozdíl ve skóre na konečných 6:2 Košťál.

Předehrávka 35. kola O2 extraligy:
Karlovy Vary - Litvínov 6:2ON-LINE
Branky: 19. a 29. Němec, 13. a 37. Zaťovič, 36. Hluchý, 43. Košťál - 20. Majdan, 39. Švarný.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Dobroň, Čutta, Mucha, Tribuncovs - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Pletka - Skladaný, Dej, Hluchý - Zaťovič, Kuběna, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: Franěk - K. Pilař, Kroupa, Skuhrovec, Švarný, Punčochář, Gureň, Stříteský, Kousalík - Majdan, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Přeučil, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice