Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 3:2Plzeň udolala Pardubice v nastavení, rozhodl Adamský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Vostřák 1 : 0
29. P. Sýkora 1 : 1
35. Zohorna 1 : 2
45. Benda 2 : 2
63. Adamský 3 : 2

PLZEŇ

Plzeňští hokejisté porazili v 32. kole extraligy Pardubice 3:2 po prodloužení a potvrdili svoji druhou příčku v tabulce. Hosté v sestavě stále postrádali doléčujícího se gólmana Dominika Haška, přesto po dvou třetinách drželi vedení. Ve třetí části ovšem domácí vyrovnali v dvojnásobné přesilovce a vítězství jim zajistil trefou v nastavení Martin Adamský. Plzeňský vůdce Martin Straka navíc prodloužil dvěma asistencemi svoji bodovou šňůru na patnáct utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost plzeňských hokejistů

Článek

Domácí vstoupili do utkání nervózně. Jejich nedorozumění při rozehrávce málem využil ke vstřelení vedoucího gólu pardubický Somík, zblízka však netrefil bekhendem poloodkrytou branku.

Poté se hra přesunula do střední třetiny a oba gólmani neměli příliš práce. Plzeň se v útočném pásmu pořádně usadila až v přesilové hře. Po jejím uplynutí Vampola přihrávkou uvolnil Adamského, který nejprve nastřelil brankáře Růžičku a z dorážky trefil levou tyčku. Za chvíli se domácí opět dostali do přečíslení, Scofield ale v rozhodujícím momentu přihrával nepřesně.

Západočeši si užili gólovou radost až ve třetí přesilovce, když kombinaci Vlasáka se Strakou zakončil přesnou střelou z mezikruží do pravého horního rohu branky Vostřák. Ještě před první přestávkou mohl zvýšit po nepovedené střele Hvily Adamský, před odkrytou brankou však netrefil kotouč.

V prostřední části hosté zlepšili pohyb a po chybě Hanzlíka se dostal do úniku Pivko, jehož zakončení skvěle zlikvidoval Pöpperle. Z protiútoku vypálil z dobré pozice Vlasák mimo. Poté našel Kočí dlouhou přihrávkou na modré čáře rozjetého Sýkoru, který střelou z pravého kruhu vyrovnal a navíc zaznamenal 250. gól potřebný ke vstupu do Klubu střelců.

Východočeši následně převzali iniciativu, ale domácí obránci dobře střežili prostor okolo svého brankoviště a nepouštěli je k dorážkám. Na druhé straně si vyjel zpoza branky do střelecké pozice Kovář. Pozorný Růžička mu ale jeho táhlou střelu vyrazil. Pak si nerozuměl v obranném pásmu Modrý s Pöpperlem a Zohorna po jejich zaváhání skóroval do opuštěné branky.

V závěru druhé třetiny si v útoku dva na jednoho vyměnil Vampola puk s Adamským a hosty od pohromy uchránil jen vynikající rozklek Růžičky. Na začátku třetí části domácí získali výhodu 85 vteřin trvající přesilové hry pět na tři, kterou přetavil ve vyrovnání střelou od modré čáry Benda. Vzápětí hostující kapitán Koukal putoval za zdržování hry na trestnou lavici a nabídl tím Plzni další dvojnásobnou přesilovku. Po jejím skončení trefil Adamský ze strany brankovou konstrukci a Dvořák odražený kotouč nedokázal zasunout za záda klečícího Růžičku.

Pardubicím se naskytla deset minut před koncem normální hrací doby příležitost téměř minutové dvojnásobné početní výhody, kterou ale domácí obětavě odbránili. Vyrovnané utkání tak dospělo do prodloužení. V nastaveném čase zajistil domácím bod navíc Adamský, když úspěšně tečoval nahození Modrého.

HC Plzeň 1929 - HC Eaton Pardubice 2:2 (1:0, 0:2, 1:0) po třetí třetině
Branky a nahrávky: 16. Vostřák (Straka, Vlasák), 45. Benda (Modrý, Straka) - 29. P. Sýkora (Kočí, Pivko), 35. Zohorna. Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Bryška, Chytil.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O'Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Bomersback, Scofield, M. Heřman - Stránský, Jan Kovář, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Kočí, Nakládal, Havíř, Jilsson, MacKenzie, M. Drtina - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář II, Koukal, Starý - Pineault, Zohorna, Somík - Bláha, Kousal, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice