Hlavní obsah

Ujčík dal 350. gól v extralize, a vítězný

LITVÍNOV

Hrdinou extraligového duelu duelu v Litvínově se stal vítkovický hokejový útočník Viktor Ujčík, který rozhodl o dvoubodovém zisku svého týmu při samostatných nájezdech. Byl to jeho jubilejní 350. gól v extralize.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Vítkovic Viktor Ujčík (vlevo), Radim Hruška (uprostřed) a Petr Kuboš se radují z gólu.

Článek

„Docela to připadlo na dobré datum, jedenáctého. Jedenáctku nosím na dresu, takže příjemná symbolika,“ usmál se kanonýr. „V poslední vteřině prodloužení trefil Hubáček tyčku, mohli jsme tedy zápas uzavřít i dříve. Přesto jsme věřili, že se k nám štěstí přikloní aspoň v nájezdech, které jsou loterií. A vyšlo to,“ oddechl si zkušený forvard, který proměnil obě penalty a byl jediným úspěšným vítkovickým exekutorem. Burger a Kvapil neuspěli. U Litvínova skóroval jen Pilař, naprázdno vyšli Lukeš, Jenáček a V. Hübl.

„Sérii jsem zahajoval a věděl jsem dopředu, co udělám. Při druhém nájezdu jsem zkusil gólmana rozhýbat. Jarda Hübl zajel trochu dozadu do branky a v tu chvíli se musí střílet nahoru,“ popsal Ujčík. Před ním neproměnil nájezd Viktor Hübl, takže i kdyby  vítkovický střelec nedal, pokračovalo by se dále. „Určitě to byla výhoda, že jsem nebyl pod tlakem. Cítil jsem se v pohodě. Vyhovovala nám hra na tři formace.V zápase jsme hráli celkem dobře. Ani při dvoubrankovém náskoku Litvínova jsme se nepoložili. Jsem rád, že jsem týmovou snahu korunoval i střelecky,“ dodal Ujčík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice