Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 3:1Plzeň si výhrou nad Třincem upevnila vedení v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Polanský 0 : 1
18. Adamský 1 : 1
31. Hvila 2 : 1
60. Straka 3 : 1

PLZEŇ

Plzeňští hokejisté porazili ve 35. kole extraligy Třinec 3:1 a upevnili si vedení v tabulce. Západočeši navíc natáhli sérii svých výher na jedenáct zápasů. Hosté v útočně laděné partii sice vedli, ale domácí třemi góly otočili vývoj utkání. V obraně Ocelářů se představila nová akvizice Jan Platil.

Článek

Domácí v úvodu nevyužili přesilovou hru a naopak po jejím skončení inkasovali, když do branky dorazil Kohnův pokus Polanský. Ukončil tak Pöpperleho dvouzápasovou neprůstřelnost. Za chvíli napřáhl od modré čáry Malec a za překonaným plzeňským gólmanem zazvonila horní tyčka. Plzeň se postupně zvedla a přispěla k oboustranně ofenzivní podívané. Střelu nepokrytého Heřmana z prostoru mezi kruhy vykopl pozorný třinecký brankář Duba levým betonem.

Hosté byli před brankou důraznější a Pöpperle musel v rychlém sledu za sebou zasahovat proti pokusům Bonka a Tomase z bezprostřední blízkosti. Z brejku ale udeřilo na druhé straně; Vampolovu táhlou střelu dostal za brankovou čáru dojíždějící Adamský. Od další pohromy uchránil hosty vzápětí jen Duba, který po vhazování zastavil Vlasákův rychlý švih.

Druhou třetinu zahájili aktivněji hráči Třince a po závaru v plzeňském brankovišti jen skvělý zákrok Pöpperleho zabránil skórovat do poloodkryté branky Tomasovi. Hosté při své aktivitě nestíhali bránit a po přihrávce Bomersbacka při přečíslení dvou na jednoho nedokázal Straka prostřelit Dubu. Následně domácí nezvládli přesilovku a paradoxně ve vlastním oslabení připravil Kohn šanci Bonkovi, jehož střelu pohotově vyrazil Pöpperle.

Poté hosté využili špatného střídání domácích, ale přečíslení tři na jednoho pokazil nepřesnou přihrávkou Zíb. Vzápětí při podobné situaci na druhé straně načasoval Vampola příhru na Hvilu přesně a slovenský forvard dokonal obrat ve skóre. Vedení Indiány uklidnilo a netlačili se už příliš do útoku. Hosté si proto příležitosti vypracovávali pouze v početních výhodách. Během jedné z nich nedokázal Peterek usměrnit do sítě skákavý kotouč.

Závěrečná část se nesla ve znamení opatrnosti. Přesto mohli domácí přidat třetí gól. Dlouhou přesilovku pět na tři ale neproměnili. Hosté svoji snahu o vyrovnání zpomalovali častou nedisciplinovaností. Nabídnuté přesilovky sice domácí nevyužili, ale šetřili alespoň čas. Z mezikruží dokonce Vostřák jen těsně minul tvrdou střelou Dubovu branku. Závěr zdramatizoval zbytečným faulem Vampola, hosté však jeho vyloučení nepotrestali. Závěrečnou hru Třince bez brankáře pak ještě využil Straka po spolupráci s Vlasákem ke zvýšení na konečných 3:1.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Adamský (Vampola), 31. Hvila (Adamský, Vampola), 60. Straka (Vlasák) - 4. Polanský (Kohn, Zíb). Rozhodčí: Souček, Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 9:11, navíc Kohn (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 8241.
Plzeň: Pöpperle - Jiří Hanzlík, O'Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Bomersback, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Vostřák, Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Cartelli, Platil, Lojek, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, T. Pospíšil - Polák, Bonk, Tomas - Kanko, Hampl, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice