Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 3:4Hokejisté Brna vyhráli v Mladé Boleslavi a dotahují se na Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Macho 1 : 0
10. Divíšek 1 : 1
43. Šindel 1 : 2
54. Svoboda 1 : 3
54. Král 2 : 3
60. Pabiška 3 : 3
66. Brabenec 3 : 4

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté poslední Komety Brno zvítězili v nedělním utkání 37. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 4:3 po samostatných nájezdech a vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů. Nováček soutěže se tak přiblížil na šest bodů třináctému Kladnu.

Článek

Do utkání vstoupili výrazně lépe domácí. V první šanci se objevil útočník Sýkora, který ještě svou šanci neproměnil. Po 72 vteřinách už se domácí radovali z vedení, když skóre zápasu otevřel Macho. Další příležitost dostala Boleslav v šesté minutě, když putoval na trestnou lavici brněnský Dlouhý, který vyfasoval čtyřminutový trest za vysokou hůl. Přesilovou hru ale překazil svým vyloučením na straně domácího týmu Kracík.

Hosté se v polovině úvodního dějství dostali více do hry a také vyrovnali. Hned po šesti vteřinách využili svou přesilovou hru, když nahození Krsteva se štěstím tečoval Divíšek a kotouč se dokutálel k pravé tyči dezorientovaného gólmana Valenta. Hrál se velmi svižný hokej se spoustou zajímavých okamžiků před oběma gólmany.

Druhá třetina přinesla do hry více urputnosti, ale tempo zůstalo neustále vysoké. Domácí měli více šancí, ale buď měli mušku vychýlenou, nebo jejich šance končily na brněnském brankáři Hovim, ale i domácí gólman Valent převedl několik dobrých zákroků. Boleslavští v této části opět nevyužili čtyřminutovou výhodu jednoho muže v poli, když byl opět za nebezpečnou hru vysokou holí tentokrát vyloučen hostující Vondráček. Opět ji ovšem domácí měli možnost hrát pouze půlku, když se nechal vyloučit Vrbata.

Před koncem třetiny se o největší vzrušení postaral brněnský Dopita, když si po jeho zakončení vyžádal hlavní rozhodčí konzultaci s kolegou u videa. Verdiktem bylo rozpažení, takže se diváci branky v druhé části nedočkali.

Třetí třetina přinesla dramatickou bitvu, ale vítěze neurčila. Nejprve se do vedení dostali hosté, když využili druhou přesilovku v zápasu. Na konci krásné akce hostů byl Šindel, pro kterého nebyl problém dopravit kotouč do prázdné branky. Do dvougólového vedení dostal hosty v oslabení Svoboda, který využil fatální chyby domácího beka před gólmanem Valentem.

Domácí tým ovšem hned z následné akce vsítil kontaktní gól, když se domácí kapitán Král prosadil po přesné přihrávce útočníka Macha. Po tomto gólu domácí zvýšili ještě více obrátky a vyplatilo se jim to, protože 47 vteřin před koncem byl vyloučen hostující Krstev. Mladoboleslavští po oddechovém času nastoupili k power play v šesti proti čtyřem a 10 sekund před koncem srovnal tvrdou ranou do levého rohu Hoviho klece Pabiška.

Na řadu přišlo prodloužení, v kterém nejvíce zaujalo pět vyloučených hráčů během dvou minut. Branku ale nastavení nepřineslo. Rozhodovat musely nájezdy a v těch uspělo Brno, když byl jediným úspěšným exekutorem Brabenec.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Macho (Jiruš, Fabuš), 54. Král (Fabuš, Macho), 60. Pabiška (Macho) - 10. Divíšek (Krstev, Erat), 43. Šindel (Krstev, R. Procházka), 54. J. Svoboda, rozhodující sam. nájezd Brabenec. Rozhodčí: Husička, Hradil - Bádal, Bláha. Vyloučení: 11:13. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3990.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, J. Kasík, Frolo, Duben, Jiruš, Lehikoinen, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Nouza, Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Krstev, Ovčačík, Mojžíš, Richter, Vyrůbalík - Bourret, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Polodna. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice