Hlavní obsah

Liberec - Č.Budějovice 2:3České Budějovice po osmi porážkách zabraly, vyhrály v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kotrla 0 : 1
15. Šimánek 0 : 2
16. Nedvěd 1 : 2
28. Mikeska 1 : 3
54. Kašpařík 2 : 3

LIBEREC

Hokejisté Českých Budějovic po osmi porážkách za sebou zabrali a vyhráli v nedělním utkání 39. kola extraligy v Liberci 3:2. Mountfield se tak posunul z jedenáctého na deváté místo. Sedmý Liberec prohrál šestý z posledních sedmi zápasů.

Článek

Po vlažnějším začátku se do prvních šancí dostali hosté, ale domácí brankář Leinonen i s přispěním svých obránců ošemetné situace vyřešil. Paradoxně do největší šance prvních minut se dostali domácí v oslabení, ale úplně osamocený Špaček na Turka nevyzrál.

Hosté přidali na tempu a více se dostávali před finského brankáře domácích. Ten dokázal udržet čisté konto jen do deváté minuty, kdy jen překonal Kotrla, který z dorážky Gřegořkovy střely nedal Leinonenovi šanci. Hosty branka povzbudila a dál častovali Leinonena nebezpečnými pokusy. V 15. minutě nechala domácí obrana před brankou úplně volného Šimánka, který střelou nad vyrážečku zvýšil na 2:0.

Domácí kontrovali střelou Matějovského v přesilovce, která skončila na tyči. O minutu později se už dočkali. Nedvěd zamíchal pukem na hokejce a přesnou střelou od mantinelu překvapil Turka. O 16 vteřin později mohlo být srovnáno, ale Špaček dnes podruhé ve velké šanci na Turka nevyzrál. Těsně před přestávkou nepřekonal Turka ani volný Malkamäki, který svůj blafák nedokázal umístit do branky.

V druhé třetině tempo poměrně opadlo, ale hosté jednoduší hrou se dostávali častěji před domácího brankáře. Gulaš v krásné individuální akci nechal pouze vyniknout lapačku domácího brankáře. O minutu později však hosté v přesilovce navýšili vedení. Odražený puk po střele Ptáčka se dostal k volnému Mikeskovi, pro kterého nebyl problém překonat Leinonena, jehož vzápětí nahradil Pinc. Hosté dále pokračovali v dobývání liberecké branky, ale do vážnější šance se nedostali. V závěru třetiny se po nahrávce Nedvěda dostal do šance Matějovský, ale jeho střela skončila na jen tyči.

Závěrečné dějství otevřela velká šance Nedvěda, ale ani liberecký kapitán na Turka nevyzrál. Hosté pokračovali v aktivní hře a domácí do velkých šancí nepouštěli. V 52. minutě mohl Mertl definitivně rozhodnout, ale vystřelil nad Pincovu branku. O tři minuty později Kašpařík projel hřiště a přesnou střelou vrátil domácí do zápasu. O pár vteřin později mohlo být vyrovnáno, ale Turek si s Čakajíkovou střelou poradil. Liberec pokračoval v obrovském náporu, ale Turek famózním zákrokem lapačkou vychytal Nedvěda a hosté těsný náskok ubránili.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Nedvěd (Matějovský, Malkamäki), 54. Kašpařík - 9. Kotrla (Gřegořek), 15. Šimánek (Hřebejk), 28. Mikeska (Veselý, Ptáček). Rozhodčí: Jeřábek, Svoboda - Kis, Prchal. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 4532.
Liberec: Leinonen - Moravec, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Holub, Jareš - Podkonický, Nedvěd, Matějovský - Špaček, Kašpařík, Víšek - Jech, Blatný, Kica - Vantuch, Urban, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Melichar, L. Poživil - M. Hudec, Mikeska, Veselý - Gulaš, Mertl, Sailer - Hřebejk, Šimánek, Micka - Melichárek, Červený, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice