Hlavní obsah

Ton se po návratu těžko rozdýchával, ale i s popálenými prsty rozhodl zápas

PRAHA

Od oslav Nového roku si Petr Ton hokej nezahrál, kvůli popáleným prstům totiž nemohl ani sevřít hokejku. Pražské Spartě navíc vypadl ze sestavy nejproduktivnější hráč týmu, jenž sbíral v průměru víc než bod na zápas. I po návratu na led Ton dokázal, že je ve skvělé formě a proti Vítkovicím přihrál na vítězný gól. I když to pro něj v zápase nebylo zrovna jednoduché.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Útočník hokejové Sparty Petr Ton přihrává Ručinskému

Článek

"V první třetině se mi hůř dýchalo, přece jen jsem vypadl ze zápasového rytmu. Navíc původně jsem počítal, že nastoupím až v úterý proti Brnu. Ale ve čtvrtek jsem byl na kontrole u pana primáře na Vinohradech a ten mi řekl, že se to hojí dobře. Takže se na ranním tréninku rozhodlo, že budu hrát," řekl Sport.cz Petr Ton, jehož palec a ukazováček levé ruky zdobily obvazy.

"Ty prsty jsou popálené a znecitlivělé, špatně se mi drží hokejka. Aspoň že hraju napravo a mám tak levou ruku nahoře, vespodu by trpěla víc. Ale i tak to není nic moc. Ve třetí třetině jsem se dostal do úniku, jenže jsem dostal zrovna do toho místa ránu až mi úplně vytryskly slzy. Ta postižená tkáň je porušená a měkká, takže je to pořád hodně choulostivý a bolestivý," pokračoval Ton.

Důvod zranění? Zkrátka má blbost

Ani po čtrnácti dnech však nechtěl prozradit, jak k tajemnému zranění přišel. "Myslím, že to není důležitý. Nechci se o tom bavit, to je přece můj soukromý život... Prostě jsem se při mé neopatrnosti popálil. Udělal jsem blbost, díky které jsem čtrnáct dní nemohl hrát. Mě jen mrzí, že jsem byl v sezóně dobře rozjetý a chyběl jsem týmu. Ale pomáhalo mi, že kluci z těch tří zápasů udělali sedm bodů, potěšilo Tona, že při jeho absenci Sparta prohrála jen prodloužení s Plzní.

Začátek na marodce pro něj ale nebyl jednoduchý. "První tejden jsem z toho byl psychicky hodně vyřízenej. Nejhorší je, že prvních deset dní jsem nemohl dělat vůbec nic aby se v postiženém místě nerozproudila krev. Ale snad se to hojí dobře, původně doktoři říkali, že nebudu hrát měsíc," pochvaluje si Ton, jenž léčí popálené prsty speciálními mastmi a vitamíny.

Hned při návratu se 36letý forvard postaral o vítězství svého týmu, když ve druhé třetině poslal v přesilové hře lahůdkovou přihrávku Ručinskému, jehož gól byl nakonec vítězný. "Věděl jsem, že tam Martin číhá u tyčky, ale hlavně jsem se soustředil na beka přede mnou. Klekl si, takže jsem musel najít skulinku, kudy bych ten puk poslal. Naštěstí to vyšlo," popsal klíčový moment Petr Ton.

Ručinský: Už to trochu bereme jako play-off

Martin Ručinský tak mohl svoji střeleckou bilanci z posledních tří zápasů zaokrouhlit na pět branek. "Neřekl bych, že teď hraju nějak extrémně výborně oproti předchozím zápasům, prostě mi to tam jen začalo víc padat. V Budějovicích mi tam spadla taková jedna kuriózní střela a od té doby se mi daří. Ale teď to jde možná mě, zítra to zase půjde Davidovi, pozítří někomu jinému," komentoval Ručinský svoji formu.

Sparta přitom byla na začátku zápasu tím horším týmem. "Nezačali jsme zápas tak, jak jsme chtěli a Vítkovice nás chvílemi přestřílely," přiznal Ručinský. "Ale hlavně, že se vyhrálo. Jsme na tom krizovém šestém místě a Vítkovice jsou před námi páté, takže kdyby jsme prohráli, odskočí nám o další body. Pro nás je teď každý zápas důležitý, už to trochu bereme jako play-off," tvrdí hvězdný útočník.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice