Hlavní obsah

Sup se stal 55. členem Klubu hokejových střelců

LIBEREC

Mladoboleslavský útočník Michal Sup se stal díky 250. brance v nejvyšší soutěži a české reprezentaci 55. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. Šestatřicetiletý bývalý hráč Sparty a Slavie pomohl dvě góly k výhře 5:2 na ledě Liberce. Dnešním střeleckým výkonem Sup vyrovnal svou bilanci z předešlých 36 utkání v sezoně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Sup z Mladé Boleslavi (v bílém) se snaží překonat brankáře Sparty Petra Přikryla.

Článek

Jubilejní gól si připsal v 54. minutě, kdy zvýšil na 4:2. "Přiznám se, že ve chvíli, kdy jsem dal ten svůj druhý gól, mě ani nenapadlo, že je to moje 250. branka v kariéře. V tu chvíli jsem měl hlavně obrovskou radost, že jsme rozhodli utkání a vybojovali pro nás nesmírně důležité tři body," řekl novinářům Sup, který přispěl k posunu Mladé Boleslavi na osmé místo ve vyrovnaném boji o desítku pro předkolo play off.

Na významnou metu ho upozornil až kapitán Richard Král. "Přijel za mnou s pukem, takže jsem si teprve uvědomil, co se mi povedlo. Nesmírně si toho cením, že se mi to podařilo," uvedl Sup, jenž nastřílel v nejvyšší soutěži 244 gólů v 935 zápasech. Další šest přidal účastník mistrovství světa v letech 2003 ve Finsku a 2004 v Praze v 32 reprezentačních zápasech.

Sup, který se vrátil do extraligy loni po ročním působení v německém Duisburgu, prožil nejlepší rok z pohledu kanonýra v sezóně 2003/04, kdy v dresu Slavie nastřílel včetně play off 34 gólů. Nyní se levé křídlo věnuje spíše defenzivní činnosti a na vstup do Klubu hokejových střelců Sup dlouho čekal.

"Během sezony jsem měl ale hodně šancí, bohužel ne vždy jsem vybral dobré řešení v zakončení. Dneska při tom druhém gólu jsem také nejdříve chtěl nahrát na Ríšu Krále do prázdné branky, ale brankář hodně vyjel, tak jsem vystřelil na jistotu a spadlo to tam. Opravdu v té chvíli mi vůbec hlavou neproběhlo, že když se trefím, dosáhnu takové mety," usmíval se.

Mladá Boleslav navázala v Liberci na nedělní domácí výhru nad Slavií a připsala si další cenné body. "Pro nás to je nesmírně důležité vítězství. Boje o desítku, ale i o první šestku jsou hrozně našlapané a každá bodová ztráta je v tabulce hned znát. My jsme si řekli, jak budeme hrát a to jsme dokázali celý zápas plnit. To byla cesta k úspěchu. Jsem také rád, že jsme si to mohli užít společně s našimi fanoušky, kteří dnes přijeli do Liberce v hojném počtu," dodal Sup.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice