Hlavní obsah

Takhle jsme to už dlouho nepokazili, uznal Štefanka

OSTRAVA

Usekli šňůru čtyř porážek, ale z domácího vítězství 6:5 v prodloužení nad Libercem měli hokejisté Vítkovic minimální radost. Za šestnáct minut třetí třetiny prohospodařili vyhraný zápas a komfortní vedení 5:1. Kubošův vítězný zásah v prodloužení už nesmyl rozpaky. "Takhle jsme to dlouho nepokazili. Mysleli jsme si, že máme vyhraný zápas a po chybách jsme dostali góly," řekl novinářům vítkovický útočník Juraj Štefanka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Vítkovic Juraj Štefanka (vlevo) a Yorick Treille

Článek

Liberec předvedl závěrečný sprint z říše fantazie. "Škoda, že jsme tak nehráli celý zápas. Nikdo už si nemyslel, že si odsud ještě něco odvezeme, za druhou půlku utkání si zasloužíme absolutorium. Ale za tu první, tak kopanec do zadku," prohlásil sebekriticky liberecký kapitán Petr Nedvěd, který pár sekund před koncem řádné doby měl na holi šestý gól a vítězství, ale pohořel.

Podobný veletoč nezažily Vítkovice letos poprvé. V říjnu proti Třinci během několika minut dorovnaly skóre z 0:4 na 4:4, teď si však náskok 5:1 v krátkém rozpětí nechaly sebrat. "Sám nevím, co se stalo. Vedeme o čtyři góly, nepochopitelně jsme o to přišli. Nikdo z nás už nevěřil, že se to může stát," uznal kapitán Jiří Burger.

Vítkovicím se zle vymstila ztráta koncentrace. Jak Burger naznačil, za stavu 5:1 domácí považovali závěr utkání za vyřízenou záležitost. "Začali jsme dělat chyby. Stalo se to, co nikoho z nás nenapadlo," kroutil hlavou autor jedné branky. Podle něj měli domácí kontrolu nad vývojem znovu převzít v dvouminutové přesilovce pět na tři, kterou za stavu 5:3 hráli dvanáct minut před koncem. "Mohli jsme je položit. Měli jsme v ní šance, ale nedali jsme je. Jsme zklamaní," řekl Burger.

Navzdory Nedvědově kritice nebyl Liberec o tolik horší ani v úvodních dvou třetinách. Pálil ale možnosti. "Začali jsme prachbídně," tvrdil Nedvěd. Tygry ale nabudil druhý gól. "Začali jsme pořádně bruslit, šli do toho důrazně. Tím jsme je dostali pod tlak, tím jsme si vytvořili šance. Prostě jsme je přebruslili," mínil Nedvěd.

Jediným pozitivem pokaženého večera pro výběr Aloise Hadamczika zůstaly asi jen přesilovky. Nastřílel v nich pět gólů, z toho čtyři nově sestavená přesilovková formace Burger, Štefanka, Krenželok. "Vyšlo to. Trenér udělal novou formaci, napadalo nám to tam. Bohužel jediná nevyužitá přesilovka přišla ve chvíli, kdy jsme je mohli možná definitivně složit. To nám tu radost kalí," řekl Burger.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice