Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 4:1Plzeň po prohře v Kladně opět vyhrála, porazila Vítkovice 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Szturc 0 : 1
13. Bomersback 1 : 1
24. Hvila 2 : 1
41. Vampola 3 : 1
59. Dvořák 4 : 1

PLZEŇ

Plzeňští hokejisté porazili ve 42. kole extraligy Vítkovice 4:1 a upevnili si náskok na čele tabulky. Ostravané sice na západě Čech vedli, ale těsný náskok udrželi jen 32 vteřin. Přesto v první polovině utkání byli Indiánům více než vyrovnaným soupeřem. Naráželi ovšem na výborně chytajícího Tomáše Pöpperleho, který se do plzeňské branky vrátil po jednozápasové pauze.

Článek

Domácí sice stále postrádají zraněného vůdce Martina Straku, ale ve druhé třetině postupně ovládli hru a nakonec si zaslouženě připsali devátou domácí výhru za sebou.

Vítkovičtí začali aktivněji a dobrým pohybem domácí přehrávali. Přesto mohla jít brzy do vedení Plzeň; tečované nahození O'Briena od modré čáry ale zastavila branková konstrukce. Na druhé straně využil chyby domácí defenzivy k samostatnému úniku Ujčík. Jeho zakončení mezi betony však Pöpperle spolehlivě zastavil. Za chvíli ale zblízka usměrnil do sítě Trnkovu střelu Szturc a Vítkovice vedly.

O půl minuty později ovšem domácí zužitkovali početní výhodu, když brankářem Štěpánkem vyraženou střelu Bendy poslal pohodlně za čáru Bomersback. Ani vyrovnání hosty neznervóznělo a stále hrozili směrem dopředu. Přesilovkovou teč Szturce těsně před koncem první třetiny ale Pöpperle pohotově vyrazil maskou mimo.

Na začátku prostřední části domácí po nápadné akci dokonali obrat ve skóre. Štěpánek totiž kvůli zakrytému výhledu propustil za svá záda nepříliš prudké nahození Hvily z vrcholu levého kruhu. Hosté mohli odpovědět ve vlastním oslabení. Klimek však po samostatné akci dokázal dorážkou vlastní střely trefit pouze levou tyčku. Plzeň dostávala Vítkovice pod tlak jen v početních výhodách. Souboj s Bomersbackem na brankovišti ale vyhrál ležící Štěpánek.

Jeho protějšek Pöpperle se zaskvěl proti Vránovi, který po objetí branky nedokázal ani nadvakrát zasunout kotouč přes jeho levý beton. Vzápětí ho tváří v tvář neprostřelil také Szturc. Poté domácí vlastní nedisciplinovaností nabídli Vítkovicím 58 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, ale ty touto výhodu v závěru druhé třetiny pohrdly.

Hosté zaspali vstup do závěrečné dvacetiminutovky, čehož využil dravým průnikem po pravé straně Vampola a zvýšil na 3:1. Hosty dvoubrankové manko viditelně srazilo a měli štěstí, že Adamský po rychlém průjezdu středním pásmem nedotáhl svůj bekhendový blafák. O chvíli později zachránila Štěpánka po tvrdé střele Bomersbacka levá tyč.

S blížícím se závěrem utkání hostům přestaly vycházet i jednoduché přihrávky a nevyužili ani dvě přesilové hry za sebou. Naopak po jejich skončení mohl náskok Plzně navýšit po dlouhém pasu Bendy Bomersback, Štěpánek však stihl jít proti jeho zakončení po ledě včas do rozkleku.

Povedených posledních deset minut domácího týmu korunoval čtvrtým gólem Dvořák, který po vyhraném vhazování překonal bezmocného Štěpánka. Ten ještě okamžik před sirénou vleže zázračným zákrokem zastavil bekhendový pokus nekrytého Vlasáka, na stavu 4:1 se i proto nic nezměnilo.

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Steel 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Bomersback (Benda, Vlasák), 24. Hvila (Scofield), 41. Vampola (Bomersback), 59. Dvořák (Tvrdík, Adamský) - 12. Szturc (Trnka). Rozhodčí: Minář, Souček - Kis, Prchal. Vyloučení: 8:7, navíc Štefanka (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6511.
Plzeň: Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Jeřábek, O´Brien, Dresler - Bomersback, Vampola, Vlasák - Adamský, Tvrdík, Dvořák - Scofield, Jan Kovář, Hvila - Stránský, M. Heřman, Pitule. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Vítkovice: Štěpánek - Kuboš, Stehlík, Jurečka, Voráček, Sičák, Trnka, od 23. navíc Rehák - Káňa (43. Selingr), Štefanka, Krenželok - Kvapil, Burger, Klimek - Vrána, Szturc, Treille - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: