Hlavní obsah

Neuvěřitelná klika, prohlásil Kuchler o svém gólu v poslední vteřině

KLADNO

V poslední vteřině urvali hokejisté Kladna v úterním extraligovém zápase tři body v souboji s Českými Budějovicemi. Obránce Toman nahodil puk a Kuchler dojíždějící setrvačností k Turkovi kotouč ledabylým mávnutím sklepl do sítě. Když branku posvětil videorozhodčí, propukl na kladenském ledě gejzír domácí radosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce hokejistů Kladna Milan Toman oslavuje gól spoluhráče Kuchlera

Článek
Fotogalerie

„Nepochopitelná taktická chyba. Vůbec jsme neměli puk vyhazovat a utkání měli dohrát za Turkovou brankou,“ zlobil se Milan Kupka, asistent trenéra Českých Budějovic. „Domácí ani neměli žádný tlak. Prostě gól z ničeho,“ lamentoval Roman Turek, brankář poražených.

Jeho spoluhráči se pár vteřin před vypršením třetí dvacetiminutovky zmocnili ve vlastní třetině puku, ten však obránci na modré čáře ztratili. „Jednomu z protihráčů přeskočil hůl... Čekal jsem, že by se to mohlo stát, protože ke konci už je led hodně rozbitý. Ani jsem se nedíval na hodiny a jen se snažil trefit branku,“ smál se kladenský obránce Milan Toman.

Před Turkem se motal Jiří Kuchler, jemuž nakonec sudí vítěznou trefu přisoudili, byť se s videorozhodčím radili, zda gól nepřišel až po siréně. „Strašná, neuvěřitelná klika,“ culil se autor druhé kladenské branky. „Dojížděl jsem k Turkovi z povinnosti. Myslel jsem, že už je konec. Jen jsem prostě po puku máchnul. A když zapadl do sítě, tak jsem se bál, že nebude platit kvůli hře vysokou holí,“ vykládal Kuchler.

Jeho i celý kladenský tým hřálo vědomí dvou tříbodových výher v řadě. Naposledy Středočeši šest bodů za sebou v základní části získali v minulé sezóně v zápasech 4. a 5. kola. „Určitě nás to povzbudí. Jde o dobrý impuls,“ říkal Toman. „Žádný hokej k pokoukání nehrajeme, nejsme v laufu, ale šest bodů ze dvou zápasů je dobrou vzpruhou,“ přitakával Kuchler.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice