Hlavní obsah

Podlešák je provokatér, co ani nepotřebuje hokejku, tvrdil po drsné bitce Kůrka

PRAHA

Pořádně ostrá bitka na pěsti, která by obstála i ve slavné NHL, ozvláštnila čtvrteční hokejové derby mezi pražskou Spartou a jejím odvěkým rivalem ze Slavie, které vyhrál holešovický tým 4:1. Šest minut před koncem zápasu se do sebe pustili Martin Podlešák v dresu domácího týmu a slávista Tomáš Kůrka. Oba kohouti si za řevu narvané haly vyměnili několik tvrdých ran.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Martin Podlešák ze Sparty po bitce se slávistou Kůrkou

Článek

Šest minut před koncem vede Sparta na domácím ledě nad Slavií 3:1 a v zápase se stupňují vzájemné šarvátky. Znovu se pošťuchují obránce Bolf s hvězdou Slavie Červenkou, emoce cloumají i dalšími hráči. Natvrdo se ale do sebe v rohu kluziště pouštějí jen Podlešák s Kůrkou - a stojí to za to!

Podlešák: Skočil po mě zezadu!

"Kůrka po mě najednou zezadu skočil," rozčiloval se Martin Podlešák. "Měl na to jít zpříma, nemusel mě mlátit zezadu. Stačilo mi říct do očí, že se chce pobít," bylo z útočníka Sparty jasně znát opovržení svým sokem.

"Podlešák je hráč, který akorát provokuje a najíždí do gólmana. Po odpískání do mě najel a narazil mě na mantinel, už jsem si to nemohl nechat líbit," kontroval Tomáš Kůrka, jenž v komentářích o soupeři také zrovna neplýtval lichotkami. "Já ho znám už z Ameriky, ten nepotřebuje ani hokejku. Je to je hráč, který celý zápas jenom provokuje," dodal.

Přitakal mu i spoluhráč a Robert Slipčenko. „Podlešák do mě najížděl už při komerční přestávce ve druhé třetině. A sotva jsem rozehrál puk, tak mě zase atakoval. Podlešák hrál dneska hrozně nefér, dělal to schválně, aby mě rozhodil," měl jasno gólman Slavie.

Čtyři stehy na čele

Těžko říci, kdo byl neoficiálním vítězem bitky. Podlešák sice rozdal více ran, Kůrka mu ale zase přetáhl dres přes hlavu a v závěru mu uštědřil pořádnou ránu do čela. "Myslím, že jsem měl od začátku navrch. A ta rána? Když máte přes sebe dres, tak se v tom blbě pohybuje, takže jsem tam holt jednu koupil," tvrdil Podlešák, jehož čelo zdobila čerstvá rána vyspravená čtyřmi stehy.

"Slávisté závěr zápasu neunesli a zajížděli do našich hráčů," označil Podlešák viníky drsného závěru utkání. "Nedařilo se nám, plály emoce, a pak už stačí málo," přiznal i Kůrka. "Já myslím, že jsem s tím za poslední roky opravdu problém neměl, ale dneska už jsem to prostě nevydržel," řekl forvard Slavie na závěr.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice