Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 3:2Plzeň díky dvěma gólům Vampoly porazila Mladou Boleslav

PLZEŇ

Plzeňští hokejisté porazili ve 44. kole extraligy desátou Mladou Boleslav 3:2 a drží si v čele tabulky pětibodový náskok. Domácí měli většinu utkání velkou převahu, ale naráželi na výborně chytajícího Marka Schwarze. Navíc hosté dokázali dvakrát dorovnat vedení Plzně a zisk tří bodů pro Západočechy zajistil svým druhým gólem v zápase Petr Vampola necelých šest minut před koncem.

Článek

Utkání zahájila obě mužstva bez důrazu na obranu a mladoboleslavského gólmana Schwarze záhy prověřil střelou bez přípravy z mezikruží Adamský. Z protiútoku se protlačil před strážce domácí branky Pöpperleho Sýkora a nahozením z velkého úhlu otevřel skóre. Vstřelený gól hosty povzbudil a po Králově křížné přihrávce tečoval zblízka nebezpečně Sup, plzeňský gólman byl však u své pravé tyče včas.

Domácí se opět připomněli až ve vlastním oslabení, kdy po vybídnutí od Vlasáka nepřekonal Bomersback Schwarze tečí z bezprostřední blízkosti. Poté už při hře v plném počtu ujela do přečíslení trojice Západočechů, z ideální pozice však akci zakončil nepřesnou střelou Adamský. Nápor Plzně v první třetině vrcholil během početní výhody čtyři na tři, když po pasu Vampoly najížděl na Schwarze osamocený Bomersback. Se zakončením po ledě ale kanadský útočník neuspěl.

Lepší pohyb a větší aktivitu v útočném pásmu přenesli domácí také do prostřední dvacetiminutovky. V přesilové hře ale Bomersback usměrnil střelu Modrého pouze do tyče. Vzápětí se dostal ke Schwarzem vyražené střele Kováře Hvila, vypálil ovšem nad. Hostující obránci nestíhali pokrývat dravé plzeňské forvardy, a tak musel přímočarý výjezd Scofielda zpoza branky zastavit rozklekem až pozorný Schwarz. Při přečíslení dvou na jednoho našel Heřman v tandemu jedoucího Lva, jehož pokus však skončil těsně vedle.

Hosté zahrozil jen v početní výhodě, kdy po přesné přihrávce Vrbaty neprostřelil Pöpperleho z voleje Sýkora. Pak ale hosté zapomněli na Hvilu vracejícího se z trestné lavice. Jeho únik ještě Schwarz skvěle zlikvidoval, na dorážku dojíždějícího Bomersbacka již neměl nárok. Hosté marně reklamovali, že gólman měl už kotouč v držení. Těsně před druhou sirénou naopak mohl po dalším závaru v obranném pásmu hostí po přiťuknutí Scofielda zvýšit střelou do zcela prázdné branky Kovář, jenže přestřelil.

V úvodní minutě závěrečné části zaváhal ve středním pásmu první obranný pár hostí a Vampola svůj následný nájezd úspěšně zakončil bekhendovým blafákem. Domácí drželi vedení pouze necelé čtyři minuty. Poté po vyhraném vhazování dorazil do sítě pokus Boháče důsledný Sýkora. Vyrovnaný stav donutil Západočechy k ofenzivnímu snažení.

Benák po sólové akci přes celé kluziště opět ztroskotal na Schwarzovi a při přesilovkové střele O´Briena reprezentačního gólmana na brankové čáře obětavě zastoupil Král. Během další početní výhody neuspěl střelou mezi betony Vlasák a Hvila trefil ze strany břevno. Gólovou radost Plzni přinesla až třetí přesilová hra za sebou, ve které po kombinaci s Vlasákem nekompromisní ranou upravil na 3:2 Vampola. Hosty o možnost závěrečného tlaku připravil faul Kasíka. Přesto zkusili hru bez brankáře, ale na srovnání skóre jim nezbyl čas.

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 35. Bomersback (Hvila), 41. Vampola (Bomersback), 55. Vampola (Vlasák, Bomersback) - 2. T. Sýkora, 44. T. Sýkora (Boháč). Rozhodčí: Husička, Jeřábek - Kreuzer, M. Jindra. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 7163.
Plzeň: Pöpperle - Dobrovolný, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, O'Brien, Jeřábek - Bomersback, Vampola, Vlasák - Adamský, Tvrdík, Dvořák - Scofield, Jan Kovář, Hvila - Stránský, M. Heřman, Pitule (29. Lev). Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, J. Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Gajovský, Macho - Bahenský, Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice