Hlavní obsah

Veterán Dopita jistil v neděli další výhru Komety

BRNO

Třígólové vedení hokejistů Komety se v extraligovém zápase s Vítkovicemi smrsklo na jedinou branku, avšak o vítězství nepřišli. Půldruhé minuty před koncem se jejich nejzkušenější hráč Jiří Dopita šikovně protáhl kolem obránce Jurečky a po skvělé individuální akci definitivně pojistil čtvrtou trefou další výhru Brňanů.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Dopita (vpravo) v dresu Komety Brno na archivním snímku.

Článek

„Byl jsem už na ledě dlouho, a tak jsem chtěl původně jen nahodit puk na vítkovickou branku. Když jsem ovšem viděl, že se soupeřův bek pohnul k mantinelu, zkusil jsem si to namířit až k brance a podařilo se mi Štěpánka překonat. Je skvělé, že se dál držíme na vítězné vlně a povedlo se nám o bodík navýšit náskok na poslední Kladno,“ pochvaloval si jednačtyřicetiletý Dopita.

Ještě v 56. minutě ovšem brněnským fandům tak veselo nebylo. Za stavu 3:2 totiž putoval na trestnou lavici útočník Petr Hubáček a Ostravští tak byli blízko vyrovnání. „Děkuju klukům, že to ve čtyřech zvládli. Bylo by pro mě hrozně nepříjemné, kdybychom kvůli tomu o vítězství přišli. Poprvé jsem nastoupil proti Vítkovicím po přestupu do Komety, avšak nijak zvlášť emotivně jsem utkání neprožíval. Naopak to bývalo horší,“ přiznal Hubáček, jehož trochu mrzí, že ještě po přechodu na jih Moravy neskóroval. „Bylo by to dobré pro můj lepší pocit. Vyhráváme ale, což je v současné chvíli naprosto nejdůležitější,“ měl jasno.

Brňané věří, že je v rozletu nezastaví ani odchod obránce Angela Krsteva, který si poslední den přestupního termínu našel angažmá ve Švédsku. „Jiného beka místo něj už shánět nebudeme. Máme jich dost, jen kdyby byli všichni zdraví,“ připomněl kouč Komety Vladimír Jeřábek dlouhodobé marody Zubíčka a Komu.

Zároveň vyloučil, že by se do mužstva vrátil Robert Kántor, jenž byl na podzim z kádru vyřazen, protože jako jediný nesouhlasil v době brněnské mizérie se snížením platu. „O jeho zpětném povolání vůbec neuvažujeme,“ tvrdil Jeřábek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice