Hlavní obsah

Hanzlík: Není náhoda, že se tyhle nefér věci dějí ve Zlíně

PRAHA

Patřil mezi hráče, kteří v nedělním vypjatém zápase Sparty ve Zlíně neváhali použít pěsti, ostatně nebyla to pro Jana Hanzlíka úplně neznámá situace. Důrazný obránce chtěl chránit své hvězdné spoluhráče, na které se vrhli někteří zlínští borci. "Hráči jako David Výborný nebo Petr Ton se musí chránit," vysvětloval Hanzlík den po rekordním utkání v počtu trestných minut.

Článek

Zápas Zlína se Spartou byl plný potyček. Nejprve se vrhl hostující Hrdel na Romana Vlacha, pak si to zase mezi sebou rozdali domácí Linhart a Podlešák. A ve třetí třetině už se do sebe pustilo hned několik hráčů najednou. "Na Karla Hromase se před zlínskou brankou vrhli tři Zlíňáci, tak mu jel David Výborný pomoci. Pak se do toho zapojili i zbývající hráči Zlína," popisoval Jan Hanzlík pro web Sparty celou situaci ze svého pohledu.

"Jel jsem pak ke Kučnému, který mlátil Davida. Chtěl jsme ho odtrhnout, a kdyby nic jiného nezbylo, tak se s ním i poprat," pokračoval Hanzlík, kterého si pro změnu za ´zápasnického´ soka vybral Bedřich Köhler. "Skočil na mě, dal mi dvě rány a tahal mě za vlasy a dres. Pořád jsem se ale jednou rukou pokoušel Kučného odtrhnout. Nemůžu přece připustit, aby nám zranil klíčového hráče."

Kučný i po skončení bitky ale ještě stihl Výborného zákeřně udeřit pěstí do obličeje. "Byl to evidentní útok s úmyslem zranit hráče, za podobný zákrok žaloval Zlín Richarda Stehlíka u soudu," připomněl nedávnou aféru Hanzlík, podle kterého byl dvouzápasový distanc pro Kučného málo. "Disciplinární komise mu měla udělit nějaký vyšší trest nebo pokutu," myslí si bek Sparty.

Ton: Proč vyloučení do konce? Vždyť já ani nemohl shodit rukavice!

Hanzlík patřil mezi čtrnáctku hráčů, kteří vyfasovali trest do konce utkání. Těmi rozhodčí ale ocenili například i Petra Tona a Výborného, přitom ani jeden z nich neshodil rukavice. "Já je ani sundat nemohl. Vždyť mám na levé ruce zatejpované prsty, takže nějaké odhazování rukavic pro mě nepřipadalo v úvahu. Rozhodčímu jsem říkal, že se v pravidlech jasně píše, že trest do konce je za odhození rukavic," divil se svému vyloučení Petr Ton.

Podle Hanzlíka se zápasy ve Zlíně stávají pro Spartu v poslední době rizikovou záležitostí. "Místní diváci nemají rádi Prahu, navíc jsme je v posledních letech několikrát vyřadili z play-off. Třeba když jsme tam hráli loni, tak vedle mě na ledě přistál skleněný panák…," vykládal. "Není však náhoda, že se podobné nefér věci dějí prakticky jen ve Zlíně. A to nemluvím jen o Spartě," dodal Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články