Hlavní obsah

Zlín porazil vedoucí Plzeň, Třinec otočil zápas v Liberci

PRAHA

Hokejisté druhého Zlína porazili v úterním 47. kole extraligy vedoucí Plzeň 4:1, Západočeši tak nyní kralují soutěži už jen o tři body. Před všemi týmy už je pouze šest kol, v nichž lze nasbírat maximálně 18 bodů. Třetí Pardubice uspěly po dvou porážkách proti Kladnu, které roznesly 6:2, v dalším zápase vyhrála Sparta jednoznačně 5:2 v Karlových Varech.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Martin Záhorovský ze Zlína překonává brankáře Tomáše Pöpperleho z Plzně.

Článek

Zlín začal utkání s lídrem stejně parádně jako nedělní duel se Spartou a už po patnácti minutách vedl o tři branky. Domácí si poradili i bez zraněného Vlacha, který podstoupil operaci vykloubeného ramena, a potrestaného obránce Kučného. Opět se trefil Martin Záhorovský, gól a přihrávku zaznamenal Petr Leška.

Vítkovice jsou dalším týmem, který si předčasně zajistil účast ve čtvrtfinále play-off, k čemuž jim pomohla výhra 2:0 nad Českými Budějovicemi. Jihočeši mají vzájemné zápasy s Ostravany obrovsky vyrovnané; ze tří muselo ve dvou rozhodnout o vítězi až nastavení. Tentokrát rozhodl o výhře Vítkovic dvěma góly Lukáš Klimek.

Viktor Ujčík z Vítkovic (vpravo) a Aleš Ježek z Českých Budějovic.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Místo mezi šesticí vyvolených si zajistil také Třinec po vítězství v Liberci. V posledních pěti vzájemných zápasech padlo celkem 44 gólů, tentokrát se diváci v Liberci dočkali "jen" pěti. Bohužel pro domácí fanoušky jich ale většina spadla do branky Bílých tygrů. Domácí zápas ztratili čtyři minuty před koncem, kdy nejprve vyrovnal Ladislav Kohn a po 51 vteřinách vstřelil vítězný gól Ocelářů David Květoň.

Dvakrát se trefil obránce Jilsson, další dva zásahy Tona

Pardubice se proti Kladnu rehabilitovaly za předchozí dvě porážky s Plzní a v Českých Budějovicích. Po prohrané první třetině domácí skóre otočili ve svůj prospěch a vyhráli vysoko 6:2. Dvěma góly se prezentoval americký obránce Jeff Jilsson, gól a asistenci si připsali Somík a další zámořská posila Pineault.

Karlovy Vary mají na kontě čtyři porážky po sobě a po prohře se Spartou 2:5 zůstávají nejhorším týmem v domácím prostředí. Pražané vedli už po šesti minutách o dvě branky a vyhnali z branky Mensatora. Dva góly Petra Tona pak hostím dopřály dokonce čtyřbrankový náskok, Vary už dokázaly jen snížit.

Luděk Bukač mladší (vlevo) a Jiří Šejba na střídačce hokejistů Mladé Boleslavifoto: Právo/Petr Hloušek

Slavia se v posledních kolech herně zlepšila a začala vyhrávat alespoň v domácím prostředí, z posledních pěti zápasů v O2 Areně vytěžila 13 bodů z 15 možných. Sešívaní potvrdili domácí bilanci i proti Brnu, který vzdoroval až do prodloužení. Po dvou minutách ale ujel Tomáš Kůrka a rozhodl o vítězství Slavie.

Mladá Boleslav nastoupila do souboje s Litvínovem s novým trenérem, odvolaného Čermáka nahradil Luděk Bukač mladší. A dosavadní sportovní ředitel klubu zažil na střídačce vítěznou premiéru. Zápas nejprve poznamenalo zranění domácího Pabišky po zákroku Šlégra a poté už se hrál velmi vyrovnaný hokej. Rozhodnout musely až samostatné nájezdy, kde Boleslavi zařídil výhru David Vrbata.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA - 47. kolo:
Zlín - Plzeň 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)ON-LINE
Branky: 11. Leška, 12. Linhart, 15. Důras, 31. Záhorovský - 6. Scofield.
Vítkovice - Č. Budějovice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)ON-LINE
Branky: 40. a 52. Klimek.
Ml. Boleslav - Litvínov 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0)ON-LINE
Branky: 2. Král, 22. Macho, 30. Sýkora, rozh. nájezd D. Vrbata - 11. a 23. Hübl, 40. Pojkar.
Pardubice - Kladno 6:2 (0:1, 1:0, 5:1)ON-LINE
Branky: 57. a 57. Jillson, 33. Somík, 43. Starý, 50. J. Nakládal, 52. Pineault - 19. Kuchler, 44. Valský.
Karlovy Vary - Sparta 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)ON-LINE
Branky: 28. Kumstát, 59. Skladaný - 12. a 25. Ton, 1. Netík, 6. Kratěna, 33. Ručinský.
Liberec - Třinec 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)ON-LINE
Branky: 10. Kašpařík, 46. P. Nedvěd - 29. M. Růžička, 56. Kohn, 57. D. Květoň.
Slavia - Brno 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)ON-LINE
Branky: 25. Červenka, 63. Kůrka - 23. J. Svoboda.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama