Hlavní obsah

Slavia - Brno 2:1Slavia udolala Kometu, v prodloužení rozhodl Kůrka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Svoboda 0 : 1
25. Červenka 1 : 1
63. Kůrka 2 : 1

PRAHA

Hokejisté Slavie porazili v utkání 47. kola O2 extraligy Brno 2:1 po prodloužení. Kometa, kterou do Prahy přijelo povzbudit přes pět tisíc fanoušků, šla ve druhé třetině zásluhou Jaroslava Svobody do vedení, za necelé dvě minuty ale srovnal Červenka. Po zbytek základní hrací doby se už skóre neměnilo, v prodloužení zajistil slávistům bonusový bod Kůrka.

Článek

Brno začalo utkání na Slavii tlakem a už v polovině druhé minuty letěly ruce fanoušků Komety, kteří měli v O2 Areně drtivou početní převahu, nad hlavu. Jenže předčasně. Sudí Jebavý po konzultaci s kolegou u videa branku pro vysokou hůl neuznal. Pražané se vážněji připomněli až ve čtrnácté minutě, kdy Červenka vybojoval zdánlivě ztracený puk, Havel ale střelou z otočky neuspěl.

V patnácté minutě byl při samostatném úniku faulován Kůrka, načež rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se postavil Růžička, holí tradičně opsal nad pukem několik kol, dělovkou z bezprostřední blízkosti ovšem trefil Hoviho. O minutu později ukázal domácí obraně záda Huml, při sešívaných ale stálo štěstí - jeho střelu zastavila tyč.

Po změně stran už ale šla Kometa do vedení. Při přesilovce našel od zadního mantinelu Huml Jaroslava Svobodu, který střelou mezi Slipčenkovy betony otevřel skóre. Hned vzápětí mohl přidat pojistku Šindel, Slipčenkova lapačka byla proti. Brnu ale dosažený náskok nevydržel ani dvě minuty. Od pravého mantinelu si před branku najel Červenka a přesnou střelou na lapačku srovnal.

Atraktivní hokej pokračoval i nadále. V 27. minutě ujel při oslabení Radek Procházka, zakončil ale nad. Na druhé straně vypálil z mezikruží Tomáš Svoboda a i Brno musela zachránit branková konstrukce. Před druhým odchodem do kabin mohla jít Slavia poprvé do vedení, vracející se Žižka z trestné lavice ovšem v tísni zakončil těsně mimo.

Ve třetím dějstvím našlápl ve středním pásmu slávistický obránce Campbell, prokličkoval se až před Hoviho, ten mu ale pohotovým zákrokem vystavil stopku. V 46: minutě si při přesilovce vyměnil kotouč Kůrka s Vondrkou, místo do odkryté klece pak ale zamířil vedle. S blížícím se závěrem základní hrací doby Kometa zvýšila své úsilí a svého soupeře zatlačila do defenzivy, nerozhodný stav se ale nezměnil, a tak přišlo na řadu prodloužení.

V jeho třetí minutě ujel slávista Kůrka a zajistil svému tým bonusový bod.<tbody><tr class="invert"><td>HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 2:1 po prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 25. Červenka (Havel), 63. Kůrka (Červenka) - 23. J. Svoboda (Huml, Mojžíš). Rozhodčí: A. Jeřábek, Jebavý - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 9359.</td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, J. Drtina - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Clarke, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - M. Čermák, V. Růžička ml., Sklenář. Trenéři: V Růžička st. a Čelanský. </td></tr><tr><td><strong>Brno:</strong> Hovi - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Protivný, Mojžíš, Vyrůbalík - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Ludvík, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Vondráček. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice