Hlavní obsah

Sparta i díky třem gólům v první třetině vyhrála ve K. Varech

KARLOVY VARY

Hokejisté Sparty vyhráli ve 47. kole extraligy na ledě Karlových Varů 5:2 a připravili tak Západočechům čtvrtou porážku za sebou. Pražané o své výhře rozhodli již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Dvěma góly se na výhře Sparty podílel nejlepší střelec soutěže Petr Ton, jenž má aktuálně na svém kontě 31 branek.

Článek

Hokejisté Energie i Sparty se představili v pozměněných sestavách. Poprvé před domácím publikem nastoupil obránce Nosek a 'host' Balász z prvoligové Kadaně. Sparta přijela bez distancovaných Vydareného a Podlešáka.

Pro domácí začalo utkání studenou sprchou. Již v 58. sekundě se zcela sám před Mensatorem ocitl Netík a bez problémů otevřel skore. Energie nastoupila zcela bez energie. Při vyloučení Deje, projel po levém křídle Kratěna a střelou švihem zajistil hostům dvoubrankové vedení. Zápas následně skončil pro gólmana Mensatora, jenž odjel na střídačku.

Sáblíkovi, který jej nahradil se však nevedlo o moc lépe. Ve 12. minutě, po zaváhání Loginova na červené čáře, ujel všem Ton a bekhendovou střelou zvýšil stav na pro domácí již hrozivých 0:3. Z hlediště se opět, jako při posledním domácím zápase, začal ozývat hromový pískot. Energetici končili třetinu ve velké křeči a Sparta v absolutní pohodě.

Zmar loňských mistrů pokračoval i po přestávce. Ve 25. minutě, ve vlastním oslabení, po dokonalém vyšachování domácí obrany, se podruhé v zápase prosadil Ton. Šance domácích se daly počítat na prstech jedné ruky. Ve 28. minutě svitla domácím malá naděje, když stav korigoval při přesilové hře Kumstát.

To však bylo ze strany karlovarských vše. Atmosféra zápasu zhoustla po hrubém faulu hostujícího Koreise na Loginova, po kterém sparťanský hráč obdržel trest ve hře a putoval předčasně do kabin. Při přesilové hře si domácí v zakončení počínali stejně bezzubě jako po celý zápas. Na čtyřbrankový rozdíl naopak ve 33. minutě, švihem zápěstí, opět zvýšil Ručinský.

Poslední třetina, probíhající již před prořídlými ochozy KV Arény, se odehrála jen z povinnosti. Pražané si v klidu pohlídali svůj náskok a nic na tom nezměnila ani branka Skladaného v 59. minutě.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:5 (0:3, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Kumstát (Němec, Loginov), 59. Skladaný (Skuhravý) - 1. Netík (Kratěna, Vykoukal), 6. Kratěna (Vykoukal), 12. Ton (Philipp, Ručinský), 25. Ton (Vykoukal, D. Výborný), 33. Ručinský (D. Výborný, Philipp). Rozhodčí: Hribik, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:8, Koreis 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4382.
Karlovy Vary: Mensator (6. Sáblík) - Němec, Loginov, Nosek, Dobroň, Mucha, Čutta, Parýzek. od 21. navíc Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dej, Melenovský, Hřebejk - Skladaný, Pech, Balázs - Hluchý, Kuběna, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Bolf, od 55. min. navíc Cunik - Koreis, Hrdel, Hromas - Kratěna, Broš, Netík - Ton, D. Výborný, Ručinský - Látal, Karpov, Tůma. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.