Hlavní obsah

Paráda! chválili i hokejisté Slavie fandy Brna. Až na zasypávání ledu odpadky

PRAHA

Pražská O2 arena, domovský stánek hokejistů Slavie, bývá v důležitých zápasech na příval fanoušků soupeře zvyklá. Příznivci hostů nezřídka kdy vytvoří svým oblíbencům domácí prostředí. Úterní nájezd příznivců Komety byl ale výjimečný. Téměř šest tisíc fanoušků Brna udělalo elektrizující atmosféru, kterou po zápase ocenili hráči obou mužstev. Až na jednu výjimku. Brňané několikrát zasypali led konfetami a jinými odpadky, což tempu hry uškodilo. O možném zranění nemluvě.

Foto: René Volfík, ČTK

Fanoušci hokejistů Komety Brno

Článek

Že se do Prahy chystá rekordní počet brněnských fanoušků, se vědělo dlouho dopředu. Lístky se skupovaly ve velkém, Slavia musela otevřít horní patro haly, což v základní části nebývá častým zvykem. Brňané obsadili celý prostor za jednou brankou, navíc byli roztroušeni i po ostatních sektorech. „Čekali jsme to. Když jsme před zápasem nastupovali na led, proběhly nějaké narážky na to, že dneska hrajeme venku,“ přiznal v rozhovoru pro Sport.cz obránce Slavie Jiří Vašíček.

Přes devět tisíc přítomných fanoušků vytvořilo opravdu elektrizující podívanou. „Atmosféra byla super, před takovou kulisou je nádhera hrát. Na ledě nevnímáte, kdo komu fandí,“ rozplýval se v povídání pro Sport.cz slávistický útočník Vladimír Růžička. „Atmosféra byla vynikající. Z obou stran,“ doplňoval jej Vašíček. Slávistům nakonec nevadilo ani to, že jejich fanoušci byli v úterý v menšině. „Brno mělo většinu, ale pro hráče je takováhle atmosféra lepší, než když je v hale mrtvo. Jedině dobře, že přijeli. Je jedno, komu fandí,“ tvrdil Vašíček.

Hovi: Tohle jsem ještě nikdy neviděl

„Lepší než tři tisíce. To se nedá vůbec srovnávat. I naši fanoušci povzbuzovali výborně, ale těch z Brna přijelo opravdu hrozně moc,“ uznal Růžička junior. „Fakt paráda! Když takhle budou jezdit i fanoušci ostatních týmů, budeme v této velké hale jedině rádi,“ nevadí Vašíčkovi převaha soupeřových příznivců v hledišti. Statný obránce si dokonce myslí, že za část získaných bodů hokejisté zpod Špilberku vděčí právě frenetické podpoře diváků. „Mít takovéhle fanoušky každého hráče nakopne. Věřím tomu, že k některým získaným bodům jim hodně pomáhají,“ stojí si za svým Vašíček.

Gólman Komety Sasu Hovi sice věděl, že jeho tým se do Prahy chystá podpořit hodně fanoušků, realita ale mnohokrát předčila jeho očekávání. „Tohle jsem ještě nikdy neviděl a nedokázal jsem si něco podobného představit. Sice jsem se před pár dny dozvěděl, že se do Prahy chystá mnoho našich fanoušků, ale tohle bylo neuvěřitelné a nádherné. Opravdu jsem to ještě nezažil,“ kroutil hlavou v rozhovoru pro Sport.cz. Když během utkání příznivci vyvolávali jeho jméno, mrazilo ho prý v zádech. „Moc mi to pomáhá. Lidi byli naším šestým hráčem. Vlastně sedmým, vždyť já jsem tím šestým,“ začal se smát finský brankář.

Odpadky na ledě vadily

Přestože se komplimenty na adresu brněnských fandů hrnou z každé strany, jeden nešvar si na Slavii neodpustili. Nesčetněkrát během zápasu zaházeli ledovou plochu konfetami, mincemi a jinými předměty. Do akce vždy musela uklízecí četa a zápas se tak natáhl na více než dvě a půl hodiny. „Bylo nepříjemné, že se kvůli tomu bordelu na ledě musela častokrát přerušovat hra. Hrozně mě štve, že chcete hrát hokej a nemůžete,“ mrzelo Růžičku.

Hra se tak rozkouskovala a hokejistům trvalo déle, než se dostali do tempa. „Určitě je to škoda, ale je to dvousečné. Na druhou stranu se zase stihnete vydýchat,“ říkal Vašíček. Kdyby na led dopadaly jen papírové konfety, hráčům by to až tolik nevadilo. Jenže na ledě se objevovaly i jiné předměty. „Konfety ještě jdou. Horší jsou mince, které člověk moc nevidí. Když na ně šlápnete, můžete se pěkně rozbít,“ říká Vašíček. „Nejhorší je, že se na ledě objevovaly i mince. Když na ně šlápnete, hrozí vážné zranění,“ potvrzuje i Růžička.

Vašíček: Konfety nevadí, horší jsou mince

„Zrovna já jsem to ve třetí třetině koupil konfetou do prsou, to jsem nestačil koukat. Ale konfeta je v pohodě. Vůbec nic to nebylo, vždyť se jedná o papír. I když letěl z dálky a byl srolovaný. Tohle neublíží. Když budou házet jen konfety, vůbec to nevadí,“ prohlašuje Vašíček, který si myslí, že fanoušků, kteří hází odpadky na led, je minimum. „Věřím tomu, že lidí, které to baví házet, je minimum. Možná by si měli udělat pořádek mezi sebou, aby se hra nekouskovala a měla větší spád,“ zakončuje slávistický obránce.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice