Hlavní obsah

Hamerlík čekal od Tona blafák do bekhendu, to mu nevyšlo

PRAHA

Stejně jako v předchozím vzájemném zápase kralovali zápasu mezi Spartou a Třincem brankáři a dokonce páteční zápas skončil naprosto shodným výsledkem - 2:1 po samostatných nájezdech pro Spartu. Něco ale bylo přece jen jiné. Zatímco na konci prosince byl v třinecké brance Tomáš Duba, tentokrát nájezdy prohrál Peter Hamerlík, který Oceláře podržel v předchozích zápasech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Třinecký brankář Peter Hamerlík v akci

Článek

Peter Hamerlík nastoupil za Třinec potřetí v řadě, ale tentokrát vítězství se spoluhráči neslavil. Přitom od něj Oceláře dělilo pouhých pět minut, když za Spartu vyrovnával Broš. "Vyjel od zadního mantinelu. Protože je pravák, tak jsem myslel, že mu stihnu vypíchnout puk ještě předtím, než si najede před bránu. Bohužel měl ale dobrou rychlost a trefil se mezi nohy," řekl po zápase slovenský gólman.

Do té doby přitom na ledě zářil, pochytal několik nebezpečných akcí Sparty, především střely Petra Tona. "Trenér nám už před zápasem říkal, ať ho pokrýváme, aby se nedostával do úniku. V lize nastřílel 250 gólů, má obrovské zkušenosti," řekl Hamerlík na adresu Tona, jenž před zápasem oficiálně obdržel puk za vstup do Klubu hokejových střelců.

V pátek přidal další zásah. Sice až při samostatných nájezdech, zato rozhodl o konečném vítězství. "Čekal jsem, že předvede bekhendový blafák, který dělá často. Nakonec to vypadalo, že puk jen tak nahodil, jenže já udělal pohyb o trochu dřív, trefilo mě to do ruky, a pak to puk jen taktak doklouzal za čáru. Smůla," popsal klíčovou situaci zápasu Hamerlík.

Na samostatné nájezdy má vlastní recept. "Každý brankář se nejdřív podívá, jestli proti vám jede pravák nebo levák. Snažím se také vždycky toho hráče něčím trochu překvapit, aby zbrkle vystřelil nebo naopak čekám až na ten rozhodující pohyb," vykládal.

Jednička v Třinci určena není

Jeho protivník v brance Sparty z nájezdů velkou vědu nedělá a přiznal, že měl tentokrát i trochu štěstí. "Při tom posledním blafáku mě to myslím spíš náhodně trefilo. Ale jinak myslím, že kluci z Třince to spíš pořádně netrefovali tak, jak by chtěli. Neměli na hokejkách klid," zamyslel se Petr Přikryl.

Ten je od poloviny ledna, kdy Sparta poslala Jana Cháberu do Chomutova, jasnou jedničkou pražského klubu. To Hamerlík musí o své místo bojovat s Tomášem Dubou. Ačkoliv od poloviny prosince odchytal v brance Třince šest celých zápasů ze čtrnácti a pokaždé slavil s týmem vítězství, padl až na Spartě.

"Trenér nám vždycky na rozbruslení řekne, kdo bude chytat a podle toho se zařídíme. Tomáš chytal předtím výborně, ale měli jsme i trochu smůly, že jsme některé zápasy prohráli. Necháme se překvapit, co trenér vymyslí pro další zápasy," osvětlil Hamerlík třineckou situaci s brankáři.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice