Hlavní obsah

Oba góly Liberce muselo potvrdit video

LIBEREC

Hokejisté Liberce otočili nepříznivý vývoj v zápase s Kladnem a nakonec vydřeli tři body. Oba góly Bílých Tygrů rozhodčí uznali až po poradě s obsluhou videa.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Liberce

Článek

Vyrovnávací trefu na 1:1 zařídil útočník Zdeněk Blatný. „V oslabení vzal Dan Špaček puk u naší modré čáry. Viděl jsem ho, že najíždí k soupeřově brance, a tak jsem se snažil přebruslit bránícího hráče. Doufal jsem, že se kotouč ke mně odrazí. Puk mě trefil do nohy, ale nebyl tam z mojí strany úmysl. Úplně jistý, že rozhodčí uzná gól, jsem si přesto nebyl. Někomu by se mohlo zdát, že to bylo kopnutí. Naštěstí branka platila, rozhodčí to vyhodnotili správně,“ líčil Blatný.

Autorem vítězného gólu byl tři minuty před koncem další zkušený forvard Jan Plodek. „V první třetině jsme měli hodně šancí, ale neproměnili jsme ani jedinou. Ve druhé části jsme pak nešťastně inkasovali. Přestalo se nám dařit, puky nám přeskakovaly hokejky. Přesto jsme si před třetím dějstvím řekli, že ty dva góly prostě dát musíme,“ vykládal liberecký útočník. „Kladno zlobilo, ale Leinonen náš tým podržel. A zaplaťpánbůh za ten rozhodující gól. Brankář Cikánek měl puk na betonu, důrazem jsem kotouč dotlačil za čáru,“ pokýval hlavou Plodek.

Pešán: Rozhodly vůle i štěstí

Asistent trenéra Liberce Filip Pešán uznal, že domácí nepodali očekávaný výkon. „Odehráli jsme velice nervózní utkání se spoustou nepřesností. Dostali jsme se ve druhé třetině mimo hru, kdy Kladno diktovalo tempo. Rozhodla situace, když při našem oslabení hosté nastřelili tyčku a mohli vést 2:0. Jenže z protiútoku jsme srovnali na 1:1 a v závěru jsme silou vůle a v kombinaci se štěstím dosáhli na druhý gól. Jsou to nesmírně cenné body.“

Nejlepším hráčem hostí byl vyhlášen brankář Lukáš Cikánek, který dlouho odolával atakům Liberce. „V první třetině byl soupeř lepší, ale přečkali jsme jeho nápor. Dokonce jsme od půlky zápasu vedli 1:0. Věřil jsem, že odvezeme aspoň bod. Pak nás oslabila častá vyloučení a dostali jsme dva náhodné góly,“ pokrčil rameny.

Jak viděl obě branky ve své síti? „U té první jsem přesně nevěděl, jak padla. Mohlo se zdát, že byla dosažena bruslí. Ale Blatný brzdil a puk se od něj jen odrazil. Při druhém gólu mě Plodek zatlačil za čáru i s kotoučem. V dnešním hokeji ale takové góly platí,“ popsal Cikánek.

Reklama

Související témata: