Hlavní obsah

Pardubice bez Haška poprvé v sezoně nestačily na Vítkovice

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic se ve čtvrtém utkání proti Pardubicím dočkali výhry, když svého souseda z třetího místa tabulky doma udolali 3:2. Hosté bez brankáře Dominika Haška ztratili kontakt se soupeřem v závěru druhé části, kdy inkasovali slepené góly z holí Petra Vrány a Lukáše Klimka. Závěrečný nápor už Východočechům stačil pouze na snížení, o které se svým 26. zásahem sezony postaral Petr Sýkora.

Článek

Bez gólmana Haška Pardubicím v první fázi utkání scházel i drajv. Vítkovice se do svého soupeře zakously s velkou vervou, fantasticky bruslily, ale svou převahu vyjádřily až v 11. minutě. Káňa završil výborné střídání čtvrtého útoku úspěšným soubojem proti přesile v rohu kluziště a z jeho práce profitoval Szturc, který po rychlém výjezdu před branku otevřel skóre.

Na střely Vítkovice vyhrály první třetinu 18:1. Ačkoliv tak jednoznačně soupeře v poli nepřevyšovaly, jejich náskok mohl být vyšší. Ještě ve 20. minutě měl na holi zvýšení Ujčík, ale přestřelil.

Momenty nejtěžšího tlaku Východočeši přestáli bez katastrofy a ve druhé části zvedli hlavy. Vyrovnání jim po delikatesní akci vyháčkoval útočník Kolář, který se přesilovce v 30. minutě uvolnil ve středním pásmu, hbitou stahovačkou poslal na led obránce Barinku a švihem vymetl šibenici.

Závěr druhé části byl už znovu v režii Ostravanů. Náskok jim vrátil Vrána, jehož střela k levého kruhu Růžičkovi propadla za záda. Pardubický gólman zřejmě neměl čisté svědomí ani u dalšího gólu, když v brankovišti nedokázal zkrotit poskakující puk a Klimek ho 48 sekund před koncem druhé části potřetí doklepl do sítě.

Definitivní direkt mohli domácí přidat v úvodu třetího dějství, avšak 110 sekund marně ostřelovali Růžičku při hře pěti proti třem. Snad i proto muselo být z koncovky drama. Mitchell v 52. minutě ranou do tyčky donutil sudí ke kontrole videa, ale při Sýkorově dělovce při početí výhodě dvě minuty před koncem už o gólu nebylo sporu.

V závěrečné power play hosté sahali po bodu. Šindelář zmařil šanci Špirka a Cetkovský z dorážky rozvlnil jen boční síť.

HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Szturc (Káňa), 38. Vrána (Ujčík), 40. Klimek (Svačina, Jurečka) - 30. Kolář I (Starý), 58. P. Sýkora (Píša, Pivko). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:5, navíc Sičák (Vítkovice) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 5588.
Vítkovice: Šindelář - Voráček, Stehlík, Sičák, Barinka, Jurečka, Rehák, Trnka - Kvapil, Štefanka, Treille - Klimek, Burger, Krenželok - Ujčík, Vrána, Svačina - Káňa, Szturc, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Pardubice: M. Růžička - Mitchell, Havíř, Jillson, MacKenzie, Píša, Kočí, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Zohorna, Kousal, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice