Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova zakončili turné ve Švýcarsku prohrou v Bielu

BIEL

Hokejisté Litvínova zakončili své turné ve Švýcarsku v olympijské pauze porážkou na ledě Bielu 3:4. Severočeši předtím podlehli ve čtvrtek v Zuchwilu Bernu 1:5 a v sobotu remízovali na ledě Fribourgu 3:3. Litvínov po návratu do Čech čeká ještě v pátek tréninkové utkání s pražskou Slavií.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kubinčák z Litvínova (vpravo) a vedle něj Melenovský z Karlových Varů

Článek

Litvínov v posledním ze série tří zápasů se zástupci švýcarské nejvyšší soutěže vedl už 2:0, ale soupeř dokázal vyrovnat. Na trefy Jánského a Skuhrovce z přesilovky odpověděli Nüssli a Brown.

Tým kouče Jiřího Kučery ještě jednou dostal do vedení v polovině utkání v oslabení bek Kroupa, ale v 36. minutě vyrovnal v početní výhodě Ehrensperger. Ten pak sedm minut před koncem rovněž v přesilovce také rozhodl.

Litvínovu chyběli zranění beci Petr Punčochář, Marek Černošek, útočník Jakub Černý a také obránce Jiří Šlégr, který odcestoval do Vancouveru. V dějišti olympijských her bude stejně jako Jaromír Jágr a dalších 20 členů Triple Gold Clubu v pondělí oficiálně oceněn za své triumfy na olympiádě, mistrovství světa i ve Stanleyově poháru.

EHC Biel - Benzina Litvínov 4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
Branky: 36. a 53. Ehrensperger, 27. Nüssli, 28. Brown - 14. Jánský, 26. Skuhrovec, 30. Kroupa.

Reklama

Související témata: