Hlavní obsah

Pöpperlemu pomohly v Litvínově tyčky

LITVÍNOV

Ani olympijská přestávka nic neubrala na herní pohodě hokejistů Plzně, kteří si bez větších problémů odvezli tři body z Litvínova. Vítěz základní části zužitkoval šance a uštědřil nervózně hrajícím domácím lekci z produktivity díky výhře 5:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský gólman Tomáš Pöpperle zasahuje

Článek

V první třetině měli Plzeňští i štěstí, když je čtyřikrát po střelách severočeských hráčů zachránila tyčka. „Zvonilo mi z toho v uších. Branku mi dobře postavili litvínovští ledaři. Byla to od nich skvělá práce,“ usmál se brankář Tomáš Pöpperle. „Zápas se zlomil ve druhé části, kdy jsme dali tři góly. A při vedení 4:0 jsme už věděli, že se takový stav bude Litvínovu těžko otáčet,“ mínil gólman.

I když Západočeši nemohou být na prvním místě předstiženi, motivace jim nechybí. „Nechceme prohrávat a vezeme se na vítězné vlně,“ prohodil Pöpperle.

Jen do poloviny utkání vydržel v litvínovské brance Jaroslav Hübl. Po třetím inkasovaném gólu přepustil místo Petr Fraňkovi. „Zápas dopadl nejhůř, jak mohl. Přitom jsme nezačali špatně. Chtěli jsme na soupeře vlítnout a skórovat. Bohužel se nám nepovedlo dát první branku. Selhali jsme v přesilovkách a udělali jsme individuální chyby, které hosté potrestali a stálo nás to body,“ vykládal Hübl. I podle něj rozhodla druhá třetina. „Plzeň přepnula na vyšší rychlost a nedokázali jsme odpovědět stejnou mincí. Nestačili jsme se přizpůsobit tempu soupeře,“ viděl gólman ještě příčiny nezdaru.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice