Hlavní obsah

Tlačil ví, že Mladou Boleslav čeká boj o každý bod

MLADÁ BOLESLAV

Na boj o záchranu může chystat hokejisty Mladé Boleslavi nový trenér Jan Tlačil. Na začátku pauzy pro olympijské hry převzal Bruslařský klub po dočasném trenérovi Luďku Bukačovi mladším a premiéru si bývalý kouč Českých Budějovic odbyl při dnešní domácí porážce 0:2 s Pardubicemi. Ta sebrala Mladé Boleslavi teoretickou naději na postup do předkola play-off. Navíc Tlačilův tým klesl na třinácté místo a před posledním Kladnem má náskok sedmi bodů.

Článek

Mladá Boleslav už ví, že bude s Karlovými Vary, Kometou Brno a Kladnem bojovat ve skupině o udržení o únik baráži. "Máme před sebou zápas se Slavií a jde nám o každý bod, tak budeme bojovat naplno. Půjdeme zápas od zápasu a musíme hlavně sbírat body, nic jiného nás po dnešku, kdy se vše vyjasnilo, nemůže zajímat," řekl novinářům po utkání Tlačil.

Středočechům by dnes nepomohla do vyřazovací části ani výhra. Slavia, která měla náskok šesti bodů, totiž vyhrála ve Zlíně. Mladoboleslavští i tak přišli o důležité body. "Klíčová byla neproměněná přesilovka pět na tři, po které bylo vidět, že šlo mužstvo psychicky dolů. Soupeř byl sebevědomější, kdežto naši hráči ztráceli kotouče. I když se stav ještě dlouho neměnil, už bylo znát, že jsme nefungovali tak, jako na začátku," uvedl Tlačil.

V Mladé Boleslavi je nástupcem Vladimíra Čermáka, jehož před pauzou dočasně nahradil sportovní manažer Bukač. V olympijské přestávce měl Tlačil čas s týmem pracovat. "První týden jsme se soustředili hlavně na získání fyzické kondice, aby se hráči zvedli dynamicky a byli jsme připraveni na důležité souboje. V druhém týdnu jsme se věnovali herním činnostem, přesilovkám, abychom věděli, jak na tom jsme," řekl Tlačil, který si pochvaloval atmosféru v mužstvu. "Hráči mě překvapili, jak dobře k tréninku přistoupili," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice