Hlavní obsah

Litvínovský Černošek chce stihnout play-off

V lednu přestoupil hokejový obránce Marek Černošek z pražské Sparty do Litvínova, ale za severočeský klub ještě nenastoupil. Doléčuje zranění, které si přinesl z bývalého působiště. "Dostal jsem se do stadia, že pokorně čekám, kdy se budu moci vrátit na ledovou plochu," prohlásil Černošek.

Článek

Jak to s vámi vypadá?

Měl jsem natržený sval na noze. Bohužel mě zdravotní problémy nepustily na led do plného tréninku. Z toho důvodu jsem se nemohl zapojit ani do hry. Neplánoval jsem, že nucená pauza bude tak dlouhá. Ale ukázalo se, že budu chybět minimálně šest týdnů. Naposledy jsem hrál 10. ledna ještě za Spartu. Dostal jsem se do stadia, že pokorně čekám, kdy se budu moci vrátit na ledovou plochu. Chtěl bych stihnout play-off.

Byl jste hodně netrpělivý?

Ze začátku ano. Jednou jsem zkusil začít trénovat dřív a to se projevilo jako špatný krok.

Zápasy sledujete z hlediště. Jak jste viděl porážku Litvínova s Plzní (1:5)?

Pro nás to byl nešťastný zápas. V první třetině jsme byli lepší, ale nevyužili jsme přesilovky. Druhou třetinu jsme začali ve volnějším tempu. Plzeň se jednoduchostí a proměňováním šancí dostala na koně a rozhodla zápas ve svůj prospěch.

Koho ze soupeřů byste si přál pro Litvínov v předkole play-off, které začíná už v pondělí?

Je mi to úplně jedno, zásadně si nevybírám. Ale bylo by lepší odstartovat předkolo dvěma utkáními na domácím ledě. Případná vítězství by dodala týmu pohodu.

Se severočeským klubem jste podepsal dlouhodobou smlouvu. Co vás k tomu vedlo?

Chtěl jsem někde získat delší kontrakt a Litvínov mi tu možnost poskytl. A tak jsem toho využil. Věřím, že jsem udělal dobře.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice