Hlavní obsah

Kladno díky Kallově hattricku stáhlo ztrátu na Mladou Boleslav

KLADNO

Hokejisté Kladna deklasovali v posledním 52. kole základní části O2 extraligy Litvínov 7:1. Z poslední příčky tak Středočeši před začátkem skupiny o udržení ztrácí už jen čtyři body na Mladou Boleslav, která nedokázala bodovat s pražskou Slavií. Pod dnešní vítězství se výrazně podepsal útočník Jaroslav Kalla, který vstřelil tři branky a navrch přidal asistenci.

Článek

Před samotným začátkem utkání došlo k malé slavnosti. Kladenský útočník Radek Bělohlav nastoupil ke svému devítistému zápasu v extralize, jeho spoluhráč Martin Procházka přebral v civilu cenu za 800 odehraných utkání v nejvyšší soutěži.

Od samého začátku byly dvě tisícovky diváků svědky bezstarostného hokeje, v němž mělo brzy navrch Kladno. V polovině úvodní části Valský ideálně prostrčil puk mezi beky Kallovi a ten načal svoji střeleckou přehlídku, když nedal brankáři Fraňkovi nejmenší šanci.

Následně mohl zvýšit Patera, ale neuspěl. Vše si vynahradil o pár vteřin později, kdy našel úplně volného Diviše, jenž zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Hosté se dostali do první a prakticky jediné vyložené příležitosti v zápase v závěru první třetiny, kdy jel Reichel sám na brankáře Cikánka, ten však jeho bekhendové zakončení vyrazil. Poté ještě zamířil Patera do tyče.

Prakticky stejný scénář byl k vidění i po první přestávce. Vše podstatné se opět odbývalo až ve druhé polovině této dvacetiminutovky. Severočeši sice v přesilovce snížili Viktorem Hüblem, ale Kladno zareagovalo na inkasovanou branku velice rychle. Za 39 vteřin Patera vytáhl litvínovského brankáře z klece a zvýšil na 3:1. A když o pár minut později přidal Valský čtvrtý zásah, nebylo o vítězi pochyb.

Svěřenci trenéra Kučery totiž pokračovali v ležérním výkonu i v poslední třetině a zápas se tak stal pouze otázkou skóre. Střeleckou potenci ukázal zvláště Kalla, který přidal další dvě trefy, tu druhou dokonce v oslabení, aniž by ho někdo z hráčů soupeře výrazněji obtěžoval.

Necelé dvě minuty před koncem uzavřel skóre na konečných 7:1 Frolík. Hosté předvedenou hrou totálně zklamali, po odevzdaném výkonu prohráli s Kladnem i počtvrté v této sezóně a při celkovém skóre 6:23 nezískali v této sérii ani jediný bod.

HC Geus Okna Kladno - HC Benzina Litvínov 7:1 (2:0, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Kalla (Valský, L. Procházka), 15. Diviš (Patera, F. Kaberle), 30. Patera (Horna, J. Dlouhý), 34. Valský (Kalla, Bílek), 44. Kalla (Diviš, Eberle), 52. Kalla (Bílek), 59. Frolík (Stieler) - 30. V. Hübl (Pilař). Rozhodčí: Hradil, Husička - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2071.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Trončinský, Šmach, L. Procházka, J. Dlouhý - Eberle, Patera, Diviš - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Gengel, Frolík. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Litvínov: Franěk - Pilař, Stříteský, Punčochář, O. Poživil, Kubát, Švarný, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Majdan, Vopat, Jenáček - Saulietis, Dragoun, Gerhát. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: