Hlavní obsah

Tři góly v závěru a Mountfield žije

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Tři gólové údery v závěrečné pětiminutovce rozjásaly střídačku budějovického Mountfieldu. Jihočeši se nevzdávají, po čtvrteční výhře 4:1 pokračuje série předkola play-off proti hokejistům Liberce v pátek čtvrtým zápasem.

Foto: David Veis, ČTK

Jiří Šimánek a Václav Pletka (vlevo) z Českých Budějovic oslavují vítězství nad Libercem.

Článek

Domácí fanoušci obřím transparentem vyjadřovali ostrý nesouhlas s nízkým trestem pro libereckého Bartoviče za zranění Tůmy z druhého libereckého zápasu. Začátek zápasu jim ale hladinu adrenalinu v krvi moc nezvýšil. Úterní jedenáctigólová přestřelka byla totiž zapomenuta. Na ledě vládla velká ostražitost. Vyložených šancí pramálo a střelci zoufale nedůrazní.

Melichar sám před libereckým gólmanem Pincem nepochopitelně volil přihrávku na obsazeného Gulaše. Nevoli prořídlých ochozů navíc vzbuzovali čároví sudí, kteří dvakrát zastavili rýsující se domácí přečíslení.

První se tak zákonitě ozvali hosté. Na vítěznou trefu z úterý navázal gólově od modré pálící Derner. Ježe vedení nevydrželo Bílým Tygrům ani do konce prostřední části. Tibor Melichárek objel branku a dostal puk za čáru. „Za stavu 0:2 na zápasy se nehraje moc dobře, byli jsme nervózní,“ připustil střelec prvního domácího gólu.

Třetí třetina výrazně změnila ospalé tempo. Hlavně domácí začali víc bruslit a liberecká hráz za zády s Pincem nápor nevydržela. Rychlý výpad z 57. minuty zakončil Gulaš a z přečíslení se parádně trefil i Jiří Šimánek. „V Liberci nám moc nešly přesilovky ani oslabení. Tentokrát jsem to ale zlomili. Ve třetí  třetině jsme šli konečně tvrdě do brány,“ těšilo Šimánka.

Závěr byl dost hektický. Budějovičtí při něm dali čtvrtý gól do prázdné branky a po siréně se strhla potyčka několika hráčů. „Hrajeme play off, takže se to dalo čekat,“ nevzrušoval se Šimánek. „Vítězství nám psychicky určitě pomůže. Jen je potřeba nedělat tolik faulů. Jestli si chceme zahrát ještě v Libereci, musíme se jich vyvarovat,“ nabádal Melichárek.

Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 39. Melichárek (Šimánek), 57. Gulaš (Vak), 59. Šimánek (Melichárek, M. Hudec), 59. Šimánek (Vak, M. Hudec) - 33. Derner (Kašpařík). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:10, navíc Veselý a M. Hudec (oba České Budějovice) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3956. Stav série: 1:2.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Macháček, Snopek, Gřegořek, L. Poživil, Melichar - Gulaš, Mikeska, Pletka - Veselý, Vak, L. Květoň - M. Hudec, Šimánek, Melichárek - Micka, Sailer, Kotrla - od 41. navíc Ježek. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Jareš, Moravec, Derner - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Ondřej, Podkonický, Matějovský - Plodek, Kašpařík, Víšek - Blatný, Dušek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice