Hlavní obsah

Slávistický obránce Kadlec: V Litvínově rozhodla naše chladná hlava

LITVÍNOV

Hokejisté pražské Slavie odvrátili hrozbu vyřazení z předkola play-off a po vítězství ve čtvrtém duelu na litvínovském ledě srovnali stav série na 2:2 a vynutili si rozhodující pátý zápas, který se hraje v neděli v Praze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Kadlec (uprostřed) v dresu Slavie.

Článek

Střelecky se na slávistickém úspěchu na severu Čech podílel i obránce Petr Kadlec, který ve čtvrtečním utkání chyběl kvůli střevní viróze. Na jeho výkonu ale nebyly zdravotní potíže vůbec znát. „Docela to šlo. Ve čtvrtek jsem se prospal celý den i noc, akorát mi trošku chybělo jídlo. Ale při zápase jsem se cítil dobře. Je lepší, když člověk hraje, než aby seděl na střídačce a dostal se na led na pár minut,“ líčil Kadlec.

Slavii hodně pomohl vydařený úvod, když v první polovině duelu získala tříbrankový náskok. „Říkali jsme si, že musíme hrát zodpovědně a nesmíme být podráždění. Zachovali jsme chladnou hlavu. Soustředili jsme se na přesilovky, kterých jsme měli dost. Potvrdily se úvahy, že kdo dá první gól, většinou vyhrává zápas. Takže naše první tři branky byly hodně důležité,“ pokýval hlavou slávistický bek.

Kadlec si všiml nervozity domácích. „Byli plni očekávání při vidině úspěchu a každý z litvínovských hráčů si asi  myslel, že po pátku budou mít postup do čtvrtfinále hotový. A když se jim nedařilo, dopouštěli se chyb a faulů. Věřím, že v neděli jsme schopní rozhodující bitvu zvládnout. Máme šikovné i zkušené hráče, kteří nehrají podobné zápasy poprvé,“ uvažoval obránce Slavie.

Brankář Slavie Robert Slipčenko připojil: „Nebyli jsme tolik vylučovaní jako ve čtvrtek. Hráli jsme důsledně a disciplinovaně v obraně. Litvínov málo střílí, což pro mě paradoxně není dobré. Očekávám však, že na nás v neděli vlítne, ale budeme se snažit sérii úspěšně ukončit.“

Zklamaní domácí

Litvínovský útočník Peter Jánský si posteskl: „Prohrát doma není moc dobré na psychiku. Co se dá dělat. Musíme hrát dál a jestli chceme postoupit, je třeba dát do hry větší úsilí.“

Obránce Karel Kubát rovněž litoval porážky: „Měli jsme smůlu. Dostali jsme tři góly do poloviny zápasu, což rozhodlo. Dvakrát jsme sice stáhli na rozdíl jedné branky, ale vzápětí jsme znovu inkasovali. Chyběl nám větší klid v koncovce. Hrajeme bez zraněných obránců Pilaře, Kroupy a Skuhrovce a je nás v defenzivě málo.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice